BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYapı Kredi'den koronavirüs önlemleri----

Yapı Kredi'den koronavirüs önlemleri

Yapı Kredi'den koronavirüs önlemleri
18 Mart 2020 - 18:30 www.finansgundem.com

Yapı Kredi, çalışanlarının ve müşterilerinin sağlığı için bir dizi önlemi hayata geçirdi

Yapı Kredi, küresel çapta tüm yaşamı etkileyen Koronavirüs (Covid-19) salgını ile ilgili olarak aldığı önlemleri, ülkede alınan geniş tedbirlere paralel olarak artırarak sürdürüyor. Yapı Kredi, Sağlık Bakanlığı’nca alınanlara ek olarak; çalışanlarının, ailelerinin ve müşterilerinin sağlığını korumak ve sunduğu hizmetlerin devamlılığını sağlamak için risk teşkil edebilecek olası durumlara karşı koruyucu pek çok önlemi hayata geçirdi.

Tüm süreci dikkatli ve titiz şekilde 5 fazlı bir protokol seti üzerinden yöneten, her aşamada detaylı bir şekilde planlanmış uygulamaları devreye alan Yapı Kredi, şimdiye kadar, düzenli bilgilendirme ve iletişim faaliyetlerinin yanı sıra, tüm çalışma alanları (ofisler, şubeler ve ATM’ler) ve iklimlendirme için hijyen ve dezenfeksiyon programını hayata geçirdi. Seyahat, etkinlik ve toplantı kuralları, kesintisiz hizmet için çalışanlarının uzaktan çalışmasına yönelik altyapı hazırlıkları ve müşteri ihtiyaçlarına yönelik tedbir ve değişiklikler gibi pek çok konuda kriz yönetim planını devreye aldı.

Tüm çalışma alanları ve şubelerde gerekli dezenfeksiyon işlemlerine titizlikle yürütülürken, çalışanlar için maske, dezenfektan sıvı ve eldiven gibi gerekli kişisel koruyucu malzemeler tedarik edildi. Şubelerde ve ana kasalarda para ile teması olan herkesin eldiven ile çalışması ise zorunlu tutuluyor. Yurt dışına yapılacak tüm iş ve özel seyahatler ile müşteri ziyaretleri durduruldu. 12 Mart 2020 itibarıyla, hamile, engelli ve kronik hastalığa sahip çalışanlar idari izinli olarak sayılıyor. Bankanın tüm eğitim, etkinlik ve organizasyonları 30 Nisan 2020 tarihine kadar iptal edildi.

Tüm toplantıların dijital araçlar kullanılarak uzaktan yapıldığı Yapı Kredi’de, kesintisiz hizmet için de gerekli tüm personelin uzaktan erişim ile çalışmasına yönelik teknolojik hazırlıklar tamamlanarak uygulamaya alındı. Buna paralel olarak şubelerde yüzde 50 dönüşümlü çalışma sistemine geçilen Yapı Kredi’de ayrıca Genel Müdürlük birimlerindeki çalışanların büyük çoğunluğu da uzaktan çalışmaya başladı.  

Türkiye’nin içinde bulunduğu bu zor dönemde de her zaman olduğu gibi müşterilerinin yanında olarak onlara kolaylık sağlamayı amaçlayan Yapı Kredi, bu kapsamda müşterilerini dijital kanallara yönelmesi için teşvik ediyor. Şubelerde müşteri yoğunluğu ve mesafesini korumak amaçlı uygulamaları da hayata geçiren banka, Yapı Kredi Mobil, Yapı Kredi Internet Şubesi ve ATM’lerinden yapılacak EFT, havale ve kartsız para yatırma işlemlerinden de bir ay boyunca ücret almayacak.

Tüm şubeleri, Müşteri İletişim Merkezi, Yapı Kredi Mobil, Yapı Kredi Internet Şubesi ve ATM’leri ile 7/24 kesintisiz hizmet vermeyi sürdüren Yapı Kredi, müşterilerinin nakit ihtiyaçları için günlük nakit çekim limitlerini yükseltirken, kredi kartı ile temassız şifresiz ödeme limitini de 250 TL’ye çıkardı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)