BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYapı Kredi'den ekonomiye ilk çeyrekte 336.6 milyar TL kaynak----

Yapı Kredi'den ekonomiye ilk çeyrekte 336.6 milyar TL kaynak

Yapı Kredi'den ekonomiye ilk çeyrekte 336.6 milyar TL kaynak
30 Nisan 2020 - 18:39 www.finansgundem.com

Yapı Kredi, korona virüs (Kovid-19) salgınının tüm dünyayı etkilediği 2020 yılının birinci çeyreğinde, nakdi ve gayri nakdi kredilerini artırarak, Türkiye ekonomisine 336.6 milyar TL kaynak sağladı.

Yapı Kredi Bankası, 2020 yılının birinci çeyreğine ilişkin konsolide bilançosunu açıkladı. Verilere göre bankanın ilk çeyrekteki net karı 1.129.443.000 TL oldu.

Yapı Kredi, 2019 yılının ilk çeyreğinde ise 1.241.410.000 TL konsolide net kar açıklamıştı.

Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, Türkiye’nin en büyük üçüncü özel bankası olarak, bu zor dönemde de insanı merkeze alan ‘Hizmette Sınır Yoktur’ anlayışıyla ülke ekonomisini ve toplumu desteklemeye devam ettiklerini belirterek şu değerlendirmede bulundu: “Yapı Kredi olarak içinden geçtiğimiz bu zorlu günlerde de ülkemize ve toplumumuza karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirmek ve kesintisiz hizmet sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Birinci çeyrekte geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre nakdi ve gayri nakdi kredilerimizi artırarak, ülkemize 336.6 milyar TL kaynak sağladık. TL kredilerdeki büyümemiz geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artarak 161.3 milyar TL oldu.” 

Ülkemize ve milletimize sınırsız hizmet sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz

Küresel çapta tüm yaşamı etkileyen koronavirüsün (Kovid-19) ekonomik etkilerini azaltmak adına müşterilerine ve ülke ekonomisine güçlü bir finansman desteği sunduklarını hatırlatan Erün, şu bilgileri verdi: “Bireysel ve tüzel tüm müşterilerimizi bu zor dönemde destekleyebilmek adına; talep etmeleri durumunda bankamıza olan anapara, faiz ve taksit ödemelerini mevcut koşullarla 30 Haziran'a kadar öteledik. Bu kapsamda, bugüne kadar 340 bine yakın müşterimizin ödemesini erteledik. Yine bireysel ve tüzel müşterilerimizin günlük bankacılık ihtiyaçları ve ticari faaliyetlerini mevcut limitlerle destekledik ve gerekirse ek limit çıkarttık. Öte yandan, salgının istihdam, üretim, ticaret ve ödeme sistemine olası etkilerini asgari seviyede tutmak amacıyla devreye alınan Hazine destekli, KGF kefaletli "Çek Ödeme Destek" ve “Opex Kredi Destek” paketlerine katılarak ülke ekonomisine olan desteğimizi artırdık. Konut ve taşıt finansmanlarında düzenlediğimiz kampanyalarla da ekonomiye katkımızı sürdürdük. Bununla birlikte, ATM’lerimiz ve dijital kanallarımız üzerinden yapılan para transferlerinden de hiçbir ücret almadık.”

Yapı Kredi’nin, kurulduğu ilk günden beri, topluma katkıda bulunmayı en büyük sorumluluklarından biri olarak gördüğünü vurgulayan Erün, “Salgın ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı Devlet Hastaneleri’nin ihtiyaçlarının desteklenmesinde kullanılmak üzere ayırdığımız 10 milyon TL’lik kaynakla sağlık kuruluşlarının acil ihtiyaç duyduğu teçhizat ve sarf malzemelerini temin etmenin gururunu yaşıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanındaki şubelerimiz, Çağrı Merkezimiz, Yapı Kredi Mobil, Yapı Kredi İnternet Şubesi ve ATM’lerimizle ülkemize ve milletimize sınır tanımadan kesintisiz hizmet sunuyoruz. Bu dönemde de Yapı Kredi olarak ülkemize ve milletimize sınırsız hizmet sunmak ve müşterilerimize destek olmak için var gücümüzle çalışmaya, bu yolda gereken her tür ilave uygulamayı hayata geçirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

İlk önceliğimiz her zaman çalışanlarımızın, ailelerinin ve müşterilerimizin sağlığını korumak

Salgının görüldüğü ilk günlerden itibaren; öncelikle Yapı Kredililer için pek çok koruyucu önlem ve uygulamayı hayata geçirdiklerini de ekleyen Erün, şu bilgileri verdi: “Çalışanlarımızın, ailelerinin ve müşterilerimizin sağlığı bizim için her şeyden önce geliyor. Bu konuda, Sağlık Bakanlığı’nın yönlendirmeleri ve Koç Topluluğu genelinde uygulanan geniş tedbirlere paralel olarak, pek çok koruyucu önlemi hızla uygulamaya aldık, almaya da devam ediyoruz. Bunu yaparken müşterilerimize hızlı, kolay ve kesintisiz hizmet sunmayı da sürdürüyoruz. Tüm iletişim kanallarımızdan müşterilerimize “Evde Kal” çağrısı yapıyor ve bunun için tüm hizmet noktalarımızda da kolaylıklar sağlıyoruz. Türkiye’nin dijital bankası olarak, bugüne kadar artırarak sürdürdüğümüz teknoloji yatırımlarımızın, özellikle bu dönemde de müşterilerimiz için büyük fayda sağladığına ve sınırları kaldırdığına şahit oluyoruz. Bugün 600’ü aşkın bankacılık işlemini müşterilerimize dijital kanallarımız üzerinden sunuyoruz. Salgının etkisiyle evlerinde kalan müşterilerimiz bu dönemde dijital kanallarımızı çok yoğun olarak kullanıyor. korona virüs (Kovid-19) salgınının ülkemizde etkilerinin görülmeye başladığı Mart ayında, aktif dijital bankacılık müşterilerimizin sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 22, mobil bankacılık müşterilerimizin sayısı ise yüzde 17 oranında arttı. Mart ayında, mobil uygulamamızı kullanmaya başlayan yeni müşteri adedimiz önceki aylara göre yüzde 13 oranında yükseldi. Bununla birlikte şubeye gitmeden Yapı Kredi Mobil üzerinden “Görüntülü İşlem Asistanları” aracılığı ile de Yapı Kredi müşterisi olma imkanı sağladığımız müşterilerimizin oranında da artış oldu. Mart ayında bir önceki aya göre bu hizmetimiz ile yeni kazandığımız aylık müşteri adedimiz bir buçuk katına çıktı.

65 yaş üstü ve sağlık çalışanı müşterilerimize öncelikli hizmet ayrıcalığı

Yapı Kredi olarak salgının ilk günleriyle birlikte, 65 yaş üstü müşterileri ve bu dönemin kahramanları sağlık çalışanları için yeni bir sistemi de hayata geçirdiklerini belirten Erün, “Bu yeni sistem sayesinde Çağrı Merkezimizi kayıtlı numaralarından arayan 65 yaş üstü müşterilerimiz ve sağlık çalışanı olan müşterilerimiz, yapmak istedikleri işleme ön menüler olmadan kolayca ve hızla ulaşabiliyor. Bu dönemde, çağrı merkezimizden de çok yoğun hizmet sunuyoruz. Önümüzdeki dönemde de müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda gereken her noktada yeni uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

Zor süreci ülke olarak hep birlikte atlatacağız

Ülkemizin, tarihte birçok zorluğun üstesinden başarı ile geldiğini ve sayısız engeli “birliktelik” ruhuyla aştığını vurgulayan Erün, “Küresel salgını da aynı birliktelik ruhu ile en kısa sürede atlatacağımıza olan inancım tam. Yapı Kredi olarak biz de ülkemiz ve milletimiz için var gücümüzle çalışmaya devam edecek, bu süreçte üstümüze düşen sorumluluğu en üst seviyede yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Bu zor dönemde de görevinin başında bulunan ve toplumsal yaşamın aksamaması için var gücüyle çalışan sağlık, perakende, bankacılık, temizlik, eczane, güvenlik sektörleri başta olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi. 

Yapı Kredi’nin 31 Mart 2020 tarihli konsolide bilançosuna ilişkin seçilmiş göstergeler:

Toplam aktifler: 434.9 milyar TL

Net grup kârı: 1.129 milyon TL

Toplam nakdi krediler: 242.4 milyar TL

Temel bankacılık gelirleri: 5.1 milyar TL 

Toplam müşteri mevduatı: 247.2 milyar TL

Faaliyet giderleri:  2.062 milyon TL

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)