BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYapı Kredi raporlama altyapısını yeniledi----

Yapı Kredi raporlama altyapısını yeniledi

Yapı Kredi raporlama altyapısını yeniledi
15 Haziran 2017 - 12:07 www.finansgundem.com

Yapı Kredi, METRIC tarafından geliştirilen Monimetric ürünü ile veri yönetimi ve denetim raporlama altyapısını geliştirdi

Yapı Kredi, raporlama altyapı süreçlerini geliştirmek ve tek platformdan yönetmek için METRIC tarafından geliştirilen Monimetric ürününü tercih etti. Denetim ve regülasyon uyumlu, sade ve daha kapsamlı bir altyapı raporlama sistemi olan Monimetric ile Yapı Kredi operasyonel süreçlerini ve raporlama altyapısını yeniledi.

Monimetric ile sistemlerle kullanıcı senkronizasyonu, otomatik ve manuel yetkilendirme işlemlerini hızlandıran Yapı Kredi, operasyonel süreçlerini yüzde 80 oranında iyileştirdi. Sistemler arası nesne transferlerinde de yapılan otomasyon sonucu yüzde 90’lık bir gelişme kaydedildi. Bu geliştirmeler sonrasında bankanın operasyon ekiplerinin manuel raporlama ve takip sürelerinde önemli ölçüde azalma yaşanırken Monimetric ile sistemin izlenmesi ve anında müdahale edilmesi imkanları da elde edildi. BDDK ve İç Denetim sorgularına da uyumlu olan sistem, tüm parametrelerin tek bir ekranda izlenebildiği bir altyapı da sunarak önemli bir avantaj sağlıyor.

"Milyarlarca veriyi saniyeler içerisinde raporlayabiliyoruz"

Yeni sistem ile ilgili değerlendirmede bulunan Yapı Kredi Sistem Mühendisi Sinan Altıner, METRIC ile uzun yıllardır çalıştıklarını belirterek “METRIC’in özellikle bankacılık sektöründe yaptığı projeler ile öne çıkması ve bu alanda ciddi bir tecrübeye sahip olması, altyapımızı güncelleme konusunda hızlı aksiyon almamızı sağladı. Proje sonunda manuel iş yapış süreçlerimiz azaldığı gibi, zaman/iş gücü tasarrufu ile güvenli raporlamalarımız hız kazandı. Özellikle uygulamaların yönetiminden sorumlu teknik ekibimizin verimliliği arttı ve artık denetim ekiplerimiz istedikleri raporları kendileri de Monimetric üzerinden alabilir hale geldi” dedi.

Altıner sözlerine şöyle devam etti: “Yapı Kredi, 2016 yıl sonu itibarıyla 19 binden fazla çalışanı, Türkiye geneline yayılmış geniş şube ve ATM ağının yanı sıra devrim yaratan internet ve mobil bankacılık uygulamalarıyla da Türkiye’nin dijital bankası konumunda. Böylesine büyük bir yapı içerisinde, gelen yoğun istekleri doğru yetkilendirmek, nesne taşımak, sistem metriklerini izlemek ve yönetmek bizim için oldukça hassas ve önemli bir konu. Monimetric ile tek platformdan tüm süreçlerimizi yönetebiliyor, tüm ihtiyaçlarımızı hızla karşılayabiliyoruz. Uzun yıllardır işbirliğinde olduğumuz METRIC’in iş verimliliğini ve kalitesini artıran yeni çözümler üretmesinden memnuniyet duyuyoruz.”

"Denetim ekibinin istediği tüm raporlar anlık sunulabiliyor"

METRIC Yönetici Ortağı Kenan Bağcı ise yaptığı açıklamada, “Günümüzde veri gizliliği ve güvenliği tüm şirketler için oldukça önemli bir konu haline gelmiş durumda. İç teftişten yasal denetime kadar, verinin güvenilirliği ve denetimi şirketlerin öncelikleri arasında yer alıyor. Yapı Kredi’nin de en öncelikli ihtiyacı, denetim raporlaması ve süreçlerin otomatik yönetilmesiydi. Bu proje kapsamında Yapı Kredi için BT altyapısında bilgi güvenliği ve BDDK standartlarına uyumluluğu da dikkate alarak raporları ve verileri Monimetric uygulamamız ile yönetip uçtan uca süreci otomatikleştirdik. Artık Yapı Kredi, SAP Business Objects sistemlerini tek platform üzerinden yönetiyor, denetim ekibinin istemiş olduğu tüm raporları istedikleri seviyede anlık raporlayabiliyor. Bu süreçte Yapı Kredi’nin bizleri tercih etmiş olmasından gurur duyuyoruz.” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)