BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket HaberleriYapı Kredi MB politikalarını masaya yatırdı----

Yapı Kredi MB politikalarını masaya yatırdı

Yapı Kredi MB politikalarını masaya yatırdı
13 Aralık 2013 - 16:47 www.finansgundem.com

Yapı Kredi Bankacılık Akademisi ve UniCredit işbirliğiyle Merkez Bankalarının Politikaları masaya yatırıldı...

Bankacılık sektörünün en iyi insan kaynağını yetiştirme vizyonu ile kurulan Yapı Kredi Bankacılık Akademisi (YKBA), çalışanlarına ve iş dünyasına düzenlediği konferanslar ile katkı sağlamaya devam ediyor. Yapı Kredi Bankacılık Akademisi geçtiğimiz günlerde UniCredit ve Universities Foundation işbirliğiyle “Avrupa Birliği Ülkeleri ve Diğer Ülkelerde Bankacılık Sektörü ve Olası Gelişmeler” konferansını düzenledi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Yörükoğlu ve Yapı Kredi Baş Ekonomisti Dr. Cevdet Akçay’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe yurtiçi ve yurtdışından akademisyenler katıldı.

“Geçici Sermaye Akışı: Gelişmekte Olan Ülkeler İçin Politika Mücadelesi” başlıklı bir sunum yapan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Yörükoğlu, “Türkiye’de sermaye akışlarının büyüklüğü ve değişkenliği, kriz sonrası dönemde daha da arttı. Bu, ağırlıklı olarak global etkenler sonucu gerçekleşen bir durum. Sınır ötesi sermaye akışlarının değişkenliğinin artması nedeniyle Merkez Bankası olarak enflasyon hedeflemesi sistemimize finansal denge katacak şekilde politikalarımızı revize ettik. Bu sayede sınır ötesi sermaye akışlarının oluşturduğu değiş tokuşların gerçekleştirilmesini kolaylaştırdık” şeklinde konuştu.
Etkinlikte gerçekleşen panelin moderatörlüğünü de üstlenen Yapı Kredi Baş Ekonomisti Dr. Cevdet Akçay, “Rejim Değişikliği, Yapısal Ara veya Yeni Normal: Hem Global, Hem Yerel Olan Bir Konu” başlıklı bir sunum yaptı. “Normalleşme” konusunda ünlü ekonomistler Paul Krugman ve Larry Summers arasındaki tartışmalara değinen Akçay, “Gelişmekte olan ülkelerin merkez bankaları yönetilen dalgalı kur rejimini tercih ediyor. Ülkeler, krizde yabancı kura müdahale ve sermaye kontrolleri gibi bütün araçları kullandılar. Elde edilen sonuçlar, mükemmel bir şekilde olmasa da bu araçların işe yaradığını gösterdi. İleriye baktığımızda ise asıl gereken, bu ikisinin nasıl birleştirilebileceğini anlamak” şeklinde konuştu.
“Avro Bölgesindeki Merkez Bankalarının Mevcut Sorunları” başlıklı bir sunum yapan Oesterreichische Nationalbank Ekonomik Analiz Departmanı Kurulu Başkanı Dr. Ernest Gnan ise, “Beklenmedik durumlarla başa çıkabilmek doğrultusunda Avrupa Merkez Bankası’nın uygulama çerçevesi oldukça esnek. Hedefi, para politikası transmisyon mekanizmasının devamını sağlamak ve iyileştirmek. Bu da sabit oran, karşılıklı teminat olarak kullanılabilecek varlık listesinin genişletilmesi, daha uzun dönem likidite provizyonları, yabancı döviz kurlarında likidite provizyonları gibi araçların kullanılmasıyla yapılacak” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)