BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringYapı Kredi Leasing'e kredi----

Yapı Kredi Leasing'e kredi

Yapı Kredi Leasing'e kredi
06 Aralık 2010 - 12:33 www.finansgundem.com

Yapı Kredi Leasing ile Green for Growth Fund, enerji verimliliği projelerine yönelik 20 milyon Euro tutarında uzun vadeli kredi anlaşması imzaladı

Ortakları arasında Avrupa Yatırım Bankası (EIB), Alman Yatırım Bankası (KfW) ve  Uluslararası Finans Kurumu (IFC) olan Green for Growth Fund (GGF / Güneydoğu Avrupa Enerji Verimliliği Fonu), Yapı Kredi Leasing’e enerji  verimliliği projelerinde kullanılmak üzere 20 Milyon Euro uzun vadeli kredi sağladı.

Yapı Kredi Leasing ile Green for Growth Fund, enerji verimliliği projelerine yönelik 20 milyon Euro tutarında uzun vadeli kredi anlaşması imzaladı. KOBI’lerin enerji verimliliği sağlayan yatırımlarının finansmanında kullanılacak kredi, GGF’in Türk Leasing sektörüne sağladığı ilk kredi olma özelliğini taşıyor.

Enerji verimliliği alanında kullanılması planlanan kredi 3 yılı ödemesiz toplam 7 yıl vadeli olarak alındı.

Yapı Kredi Leasing Genel Müdürü Nurgün Eyüboğlu global ekonomilerde yaşanan tüm çalkantılara rağmen Türkiye’nin gelişen enerji sektöründeki yatırımlarına destek vermeye devam etmekten mutluluk duyduklarını belirtti. Yaşanan krizin ardından yatırımların yavaş yavaş yeniden canlanmaya başladığını söyleyen Eyüboğlu, Yapı Kredi Leasing olarak reel sektörü uzun vadeli kaynaklarla desteklemeye kararlı olduklarını, sağlanan bu yeni kredinin de bunun en güzel kanıtı olduğunu vurguladı.

Eyüboğlu şöyle devam etti: “Avrupa Yatırım Bankası, KfW ve IFC gibi dünyanın en önemli  yatırımbankalarının ortaklığında kurulan GGF, özellikle enerji yatırımlarının finansmanı için oluşturulan bir fon olarak ön plana çıkıyor. Sağlanan bu kredi uluslararası finans kurumlarının Türkiye ve Türk leasing sektörüne olan güvenini ve inancını pekiştiriyor. Leasing sektörünün lider kuruluşu olarak, güçlü ortaklık yapısının yarattığı sinerji ile hem yeni yatırımlara yönelen hem de mevcut yatırımlarını geliştirmeyi amaçlayan KOBİ’leri uzun vadeli kaynaklarla desteklemekten mutluluk duyuyoruz " dedi.

Söz konusu kredi enerji verimliliği yatırımlarının finansmanı için son iki yılda IFC ve KfW’den temin edilenlerle birlikte Yapı Kredi Leasing’e sağlanan dördüncü kredi olma özelliğine sahip.  

Son yıllarda gerçekleştirdiği yeniliklerle leasing sektöründe aktif büyüklüğü, işlem hacmi ve kârlılığı ile birinci sırada yer alan Yapı Kredi Leasing, çok uluslu yatırım finansman kuruluşlarının ilk tercihi olmaya devam ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)