BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYapı Kredi ile BASİSEN Sendikası anlaşamadı----

Yapı Kredi ile BASİSEN Sendikası anlaşamadı

Yapı Kredi ile BASİSEN Sendikası anlaşamadı
31 Mayıs 2019 - 15:01 www.finansgundem.com

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. ile Banka-Finans ve Sigorta İşçileri Sendikası (BASİSEN) arasında sürdürülen 18. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri kanuni süre olan 60 gün içerisinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle uyuşmazlıkla sona erdi.

Banka-Finans ve Sigorta İşçileri Sendikası (BASİSEN) ile Yapı ve Kredi Bankası arasında sürdürülen 18. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri kanuni süre olan 60 gün içerisinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle uyuşmazlıkla sona erdi.

Yapı Kredi Yönetimi'nin görüşmelerde karşı tarafa hiçbir esneklik göstermediğini ifade eden BASİSEN açıklamada "Üyelerimizin uzun süreden beri yaşadığı ve sendikamızın da ortadan kaldırılması için yıllardır çaba harcamasına karşın giderek ağırlaşan “hedef baskısı” konusunda çözüme yönelik somut bir yaklaşım gösterilmezken, aksine uyuşmazlığın bir diğer nedeni olan çok sayıda çalışanın “kapsam dışına” çıkarılmasının talep edilmesiyle, adeta bilerek görüşmeleri uyuşmazlığa doğru sürüklemiştir. Bugünkü Yönetim, işbirliği, çözüm ve uzlaşma konusunda gereken anlayışı göstermediğinden XVIII. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlanmıştır." denildi.

"Önerilen ücret zammını kabul etmemiz mümkün değil"

Mevcut yönetimin sunduğu ücret zammını kabul etmelerinin mümkün olmadığı belirtilen açıklamada "Banka yönetiminin bugüne kadar yaşadığımız pratiklerin dışına çıkarak toplu görüşmeye getirdiği; kapsam dışı personel sayısının artırılması ile belli bir süreyle sınırlı geçmiş dönem enflasyon, yine belli bir süreye ilişkin “tahmini” enflasyon rakamları toplamından oluşan ücret zammı teklifleri üzerinde anlaşmamız söz konusu değildir. Bizim teklifimiz gayet açıktır ve üyelerimizi enflasyon karşısında ezdirmemiz söz konusu değildir" ifadeleri kullanıldı.

Süreç devam ediyor

Sürecin devam ettiği ifade edilen açıklama "Uyuşmazlık sürecinde de diyalog ve müzakereye hazırız. Ancak bilinmelidir ki BASİSEN; üyelerinin çıkarlarını korumak adına, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun tanımış olduğu tüm hakları sonuna kadar kullanmaya da kararlıdır." diye devam etti.

.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)