BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYapı Kredi Bankası 1. çeyrek kârını açıkladı----

Yapı Kredi Bankası 1. çeyrek kârını açıkladı

Yapı Kredi Bankası 1. çeyrek kârını açıkladı
30 Nisan 2014 - 18:06 www.finansgundem.com

Yapı kredi Bankası 2014 yılı 1. çeyrek kar rakamını açıkladı

Yapı Kredi Bankası 2014 yılı 1. çeyrek konsolide net kâr rakamını 428.838.000 TL olarak açıkaldı. Bankanın 2013 yılı 12 yalık net dönem karı konsolide finansal tablolara göre 3.658.952.000 TL olarak açıklanmıştı.

Gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5 artırarak 1 milyar 938 milyon TL’ye yükselten Yapı Kredi’nin konsolide aktif büyüklüğü ise 168 milyar 800 milyon TL’ye ulaştı. Sermaye yeterlilik oranı ise 2013 yılı kârından 388 milyon TL temettü dağıtımına rağmen yüzde 15,9 olarak güçlü bir seviyede gerçekleşti.

Bankanın ilk çeyrek performansını değerlendiren Yapı Kredi CEO'su Faik Açıkalın, zorlu bir yıla başarılı bir başlangıç yaptıklarını belirtti. Yapı Kredi'nin Akıllı Büyüme stratejisini uygulamaya devam ettiğini ve kaynakları verimli kullanarak, katma değeri yüksek alanlara odaklandığını söyleyen Açıkalın “Bunun neticesinde yılın ilk üç ayında ekonomide yaşanan volatiliteye rağmen gerek kredilerde, gerekse mevduatta sektör ortalamasının üzerinde büyüdük. Birçok alanda pazar payı kazanırken, özellikle TL şirket kredi hacminde yüzde 10, KOBİ kredilerinde  yüzde 9 artış, bireysel ihtiyaç kredilerinde ise yüzde 6 artış yakaladığımızı belirtmek isterim” dedi.
 
MÜŞTERİ ODAKLI BANKACILIĞA DEVAM
 
Açıkalın şöyle devam etti: “İlk çeyrekte bankamızın toplam kredi hacmi 103.3 milyar TL’ye yükseldi. Kredilerin toplam aktifler içindeki payı ise sektördeki en yüksek seviyelerden biri olan yüzde 61 olarak gerçekleşti.Bu rakamlar müşteri odaklı bankacılık yaklaşımımızı destekler nitelikte.”
Yapı Kredi’nin fonlama kaynaklarının güçlendirilmesi ve çeşitlendirilmesinde de istikrarlı bir performans ortaya koyduğunu belirten Açıkalın, “Mevduatta sektörün üzerinde büyürken, TL bono ihraçları ve yurtdışından sağlanan fonlar da odağımız olmaya devam etti. Özellikle TL mevduatta sektörün üzerindeki performansımız nedeniyle  pazar payımız 40 baz puan artarak yüzde 8 seviyesine ulaştı” dedi.
KREDİ KARTLARI, LEASING VE FAKTORING’DE LİDERLİĞE DEVAM
 
Türkiye’nin ilk kredi kartını sunan banka olarak 25 yıllık öncü konumlarını sürdürdüklerini belirten Açıkalın şöyle devam etti: “Kredi kartlarına yönelik getirilen yeni düzenlemelerin etkisiyle bu pazarın daraldığı bir dönem yaşadık. Ancak Worldcard ile kredi kartları alacak bakiyesinde yüzde 20,1, kredi kartı cirosunda yüzde 17,7 ve kart sayısında yüzde 17,8 ile pazar liderliğimizi sürdürüyoruz. Bununla birlikte finansal kiralamada (leasing) yüzde 14,8, faktoringde ise yüzde 16,9 pazar payı ile yine birinci konumdayız.”
 
YATIRIMLARLA BÜYÜYORUZ
 
Yapı Kredi’nin, Mart sonu itibariyle 947 şube ve 17 bini aşkın çalışanıyla Türkiye’nin en saygın ve köklü kurumlarından biri olduğunu belirten Açıkalın, “Zamanının çok ötesinde bir vizyon ortaya koyan “Hizmette Sınır Yoktur” anlayışımız, çalışmalarımızı şekillendiren en önemli rehberimiz olmaya devam edecek. Büyüme hamlelerimize devam ederek, bu yılki hedeflerimizin 50-60 yeni şube açılışı ve 500 yeni ATM olduğunu söyleyebilirim.  2014 için almayı planladığımız 2 bin yeni çalışanın yarısından fazlasını da henüz yılın ilk çeyreğinde istihdam ettik” dedi.
 
ÖDÜLLERİ TOPLAYARAK BAŞARILARIMIZI TESCİLLİYORUZ
 
Her alandaki başarılarının altını ödüllerle de çizdiklerini ifade eden Açıkalın, “Ödülleri toplayarak başarılarımızı her seferinde destekliyor, ispatlıyoruz. Her başarı hem müşterilerimiz hem de çalışanlarımız için bizleri daha da motive ediyor, yaratıcılığımızı, müşteri odaklı yenilikçi yaklaşımımızı bir adım öteye taşımamızı sağlıyor. Bankamız Kariyer.net’in “İnsana Saygı Ödülleri’nde bu yıl iki ödüle layık görüldü. Yapı Kredi Private Banking, Türkiye’de bir ilk olan “Seyir Defteri Projesi” ile sektörün saygın yayınlarından Private Asset Management Magazine tarafından “Özel Bankacılıkta İnovasyon” ödülü aldı. Ayrıca yine Yapı Kredi Private Banking’in ülkemizde bir olarak müşterilerimize sunduğu finans dışı danışmanlık hizmetlerinden “Filantropi Danışmanlığı” da “Filantropi Alanında En İyi Hizmet Veren Banka” ödülüne layık görüldü” dedi.
 
Açıkalın sözlerine şöyle devam etti; “Diğer taraftan Etik Değerler Merkezi Derneği’nin bu yıl ikincisini düzenlediği ödüller kapsamında yine Türkiye’nin en etik şirketi seçildik. Ayrıca geçtiğimiz yıl Fitch Ratings tarafından en yüksek portföy yönetim notunu alan Yapı Kredi Portföy finans dünyasının önemli yayın kuruluşlarından EMEA Finance Magazine tarafından 2013 Avrupa Bankacılık Ödülleri’nde “Türkiye’nin En İyi Portföy Yönetim Şirketi” seçildi.”
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)