BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiYapay zeka banka hesaplarını tehlikeye soktu----

Yapay zeka banka hesaplarını tehlikeye soktu

Yapay zeka banka hesaplarını tehlikeye soktu
27 Şubat 2023 - 08:53 www.finansgundem.com

Bir muhabir, yapay zeka uygulamasını kullanarak kendi sesini kopyaladı. Daha sonra bankayı arayarak, sesli imza uygulamasını atlattı ve hesaplarına kolaylıkla erişebildi.

Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) bir gazetecinin giriştiği yapay zeka deneyi, ses kopyalama algoritmalarının bankacılık sistemlerine yönelik tehlikesini gözler önüne serdi.

VICE muhabiri Joseph Cox, teknoloji firması ElevenLabs'in ürettiği, ücretsiz bir yapay zeka uygulamasını kullanarak kendi sesini kopyaladı. Daha sonra bankasını arayan Cox, telesekretere yapay zeka üretimi ses dosyasını dinletti. Böylece sesli imza uygulamasını kandırmayı ve hesaplarına erişmeyi başardı.

Son günlerde ünlülerin seslerini kopyalayan yapay zeka araçları sosyal medyada büyük ilgi görüyor. Ancak bunun dolandırıcılık amaçlı kullanılabileceği çok tartışılan bir konu değildi. Öte yandan bankaların ve telefon operatörlerinin güvenlik amaçlı getirdiği, "sesli imza" diye bilinen kimlik kontrolü uygulamasının yapay zekayla kolayca manipüle edilebildiği ortaya çıktı.

Cox, yapay zeka uygulamasına 5 dakikalık bir ses kaydı yükledi. Kayıtta muhabirin kendi sesi vardı. Kopyalama süreci tamamlandıktan sonra yapay zeka, artık yazılı tüm metinleri Cox'un sesiyle seslendirebilir hale gelmişti.

Muhabir, böyle basit bir deneyin güvenlik sistemini atlatabildiğine "inanamadığını" ifade etti: ‘’Bakiyelerime ve son işlemlerime ve para transferleri listemin de dahil olduğu bir dizi hesap bilgisine eriştim.’’

Cox, konuyla ilgili görüşlerini almak üzere ElevenLabs firmasıyla temasa geçtiğini ama firma yetkililerinin yorum yapmaktan kaçındığını yazdı.

"Yapay zekayla üretilen seslerin kötüye kullanımı dolandırıcılık ve bilgisayar korsanlığına kadar uzanabilir" diyen muhabir, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu deneyi yaptıktan sonra konuştuğum bazı uzmanlar, bankaların sesli kimlik doğrulama sistemini tamamen terk etmelerini istiyor.''

Yapay zekâ iş hayatında neleri değiştirecek?

 

Yapay zeka botu Bing, uzun süre çalışınca duygusallaşıyor

 

Gelecek 10 yılın teknoloji savaşı yapay zeka için olacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)