BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYalnızca bir günlük petrol stokları kaldı----

Yalnızca bir günlük petrol stokları kaldı

Yalnızca bir günlük petrol stokları kaldı
16 Mayıs 2022 - 17:11 www.finansgundem.com

Bir süredir ekonomik krizle boğuşan Sri Lanka Başbakanı ülkede benzinin bittiğini söyledi. Yapılan açıklamada "Yalnızca bir günlük petrol stoğu var" denildi.

Sri Lanka bir süredir krizle boğuşuyor. Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe yaptığı açıklmada, "Benzinimiz bitti, yalnızca bir günlük petrol stoğumuz var" dedi. Aynı zamanda ülkenin önümüzdeki aylarda daha büyük zorluklarla da karşılaşılabileceğine dair uyarıda bulundu.

EKONOMİK KRİZ

Sri Lanka ekonomik krizle boğuşuyor. Kriz nedeniyle ülkede protestoların ardı arkası da kesilmiyor. Sri Lanka polisi, hükümetin kötüleşen bir ekonomik krizle mücadele etmesi nedeniyle geçen haftaki şiddetli protestoyla bağlantılı olarak yüzlerce şüpheliyi tutukladı.

159 KİŞİ TUTUKLANDI

Yerel bir medya kuruluşu olan News 1st'e göre, polis 756 şiddet şikayeti aldıktan sonra 159 kişiyi tutukladı. Polis sözcüsü Nihal Thalduwa, ekiplerinin geçen hafta bir iktidar partisi milletvekili ve bir polis memuru da dahil olmak üzere en az dokuz kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı çatışmalara katılan daha fazla şüpheliyi tutuklamak için çalıştığını söyledi.

HAYATİ MALLARIN KITLIĞI PROTESTO EDİLDİ

Mart ayı sonlarında insanlar sokaklara döküldü ve döviz kıtlığının ada ulusunun şimdiye kadarki en kötü ekonomik krizine yol açmasının ardından saatlerce süren günlük elektrik kesintilerini ve gıda, yakıt ve diğer hayati malların kıtlığını protesto etti.

ATEŞ AÇMA EMRİ

Başkent Kolombo'ya askeri birlikler çağrıldı ve hükümet ülke çapında sokağa çıkma yasağı ilan etti. Ayrıca askerlere, kamu malını yağmalayan veya cana zarar veren herkese ateş açma emri verdi.

Mahinda Rajapaksa başbakanlıktan istifa etmek zorunda kaldı ve Budist çoğunluklu ülkedeki protestocular Mahinda'nın küçük kardeşi Başkan Gotabaya Rajapaksa'nın istifasını talep etmeye devam ediyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Sri Lanka açıklaması

 

Sri Lanka Merkez Bankası Başkanı'ndan 'istifa' mesajı

 

Sri Lanka’da sokağa çıkma yasağı uzatıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)