BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYakında faiz artırımı olur----

Yakında faiz artırımı olur

Yakında faiz artırımı olur
06 Kasım 2015 - 06:59 www.finansgundem.com

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, yakın zamanda bir faiz artışının uygun olacağını belirtti

​Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, devam eden ekonomik iyileşmenin muhtemelen, 2006'dan bu yana yapılacak ilk faiz artırımını gerekli halle getireceğini söyledi.

Lockhart, İsviçre'nin Bern kentinde yaptığı konuşmada, "Yakın zamanda bir faiz artırımı uygun olabilir," dedi.

Lockhart, "Faiz artırımı zor bir karar olarak kalmaya devam ediyor," dedi, ancak "kalan üretim ve enflasyon hedefi açıklarının ne kadar çabuk kapatılabileceğine ilişkin benim tahminimdeki revizyonlar, kolaylıkla politika faizinin daha uzun bir süre için sıfır seviyesi yakında kalabileceğini işaret edebilir" uyarısında bulundu.

Fed Başkanı Janet Yellen bu hafta Kongre'de yaptığı konuşmada, ABD ekonomisinin iyi performans gösterdiğini ve Aralık ayında bir Faiz artırımının "canlı bir olasılık" olduğunu söyledi. ABD merkez bankası, Büyük Bunalım'dan bu yana en derin resesyon ortamında, ekonomiyi desteklemek ve istihdamı artırmak için, gösterge federal fon faizini Aralık 2008'den bu yana sıfır seviyesi yakınında tuttu.

Fed'in politika karar organı Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) bu yıl oy kullanma hakkı olan Lockhart, Fed'in acil politika koşullarının hakim olduğu bir dönemden normalleşmenin daha uygun olduğu bir döneme doğru hareket ettiğini savunarak, Taylor Kuralı gibi para politikası girişimlerinin kullanılmasını gündeme getirdi.

Lockhart, bu yılın başlarında, Eylül ayında faiz artırımına gidilmesi beklentisinde olduğunu, ancak finansal kargaşa ve Çin ekonomisinde büyümenin yavaşlamasının, zor bir karar olmasına karşın, "ertelemeyi" daha makul kılan riskler yarattığını belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)