BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYahudiler, Ukrayna'daki savaş yüzünden Rusya'yı terk ediyor----

Yahudiler, Ukrayna'daki savaş yüzünden Rusya'yı terk ediyor

Yahudiler, Ukrayna'daki savaş yüzünden Rusya'yı terk ediyor
18 Ağustos 2022 - 12:40 www.finansgundem.com

Ukrayna'daki savaşın başından beri Rusya'daki 8 Yahudi'den en az biri ülkeyi terk etti.

Yahudilerin İsrail'e taşınmasına yardımcı olan Yahudi Ajansı, marttan beri Rusya'daki 165 bin Yahudi'den 20 bin 500'ünün İsrail'e gittiğini, binlercesinin de başka ülkelere göç ettiğini açıkladı.

Moskova'da 1993'ten beri şehrin baş hahamı Pinchas Goldschmidt, savaşın başlamadan iki hafta önce ailesiyle birlikte ülkeyi terk ederek önce Macaristan'a, sonra İsrail'e göç etti. Daha sonra görevinden istifa eden ve savaş karşıtlığını söyleyen Goldschmidt, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşa karşı olduğunu göstermek için bir şeyler yapması gerektiğini hissettiğini, ama Moskova'da kalması durumunda kendini tehlikeye atacağını belirtti.

Goldschmidt: Rus Yahudiler tarafından eleştirildim

BBC News'in aktardığına göre Goldschmidt, Rusya'dan ayrılma kararı ve savaş karşıtı duruşu nedeniyle Rus Yahudileri tarafından eleştirildiğine değinerek, "Bizi nasıl yalnız bırakırsın, şeklinde bazı mesajlar aldım. Ama büyük çoğunluğun son derece destekleyici olduğunu söyleyebilirim. Gidip gitmemeye karar vermek küçük bir mücadele değildi, ben ve eşim için topluluk bizim hayatımızdı" dedi.

Toronto Üniversitesinde Yidiş Araştırmaları Profesörü ve Rusya'daki Yahudi Tarihi Uzmanı Anna Shternshis ise, “Rusya'da ne zaman bir karışıklık olsa, Yahudilerin her zaman tehlikede olduğunu gördüğünü" değerlendirmesinde bulundu.

19. yüzyılın sonundaki ekonomik kriz ve İkinci Dünya Savaşı gibi tarihi olayların Rusya'daki Yahudilere karşı şiddete yol açtığına değinen Shternshis, "Bugün Rusya'daki her Yahudi bunu düşünüyor" dedi.

'Rusya'daki yetkililerin kötü bir eğilimleri var'

BBC'ye Alexander takma adıyla konuşan bir Yahudi, 24 Şubat'tan sonra ailesiyle birlikte bu savaşa kesinlikle karşı olduklarını fark ettiklerini, ancak bunu nasıl protesto edeceklerini bilmediklerini söyledi.

Alexander, "Rusya'daki yetkililerin tahmin edilemez ve kötü bir eğilimleri var. Yahudiler onların propaganda hedeflerinden biri haline geliyor, biz geleneksel olarak iç düşmanları bulmanın iyi bir yoluyuz. Büyükbabam, büyükannem ile dedem ve ninem o zamanlar çok çekti" ifadelerini kullandı.

'Çok güvensiz hissediyoruz'

İsrail vatandaşlığı için başvuran ve gelecek haftalarda mülakata girecek olan Alexander, kendisini endişelendiren şeylerden birinin "Kremlin'in Yahudi Ajansı'nın Rus kolunu kapatma niyetini ifade etmesi" olduğunu belirtti.

Alexander, "Birdenbire bunu haberlerde görüyoruz ve sırada ne olduğunu merak ediyoruz. Çok güvensiz hissediyoruz ve işimizi kaybedebilir miyiz ya da hapse girebilir miyiz, diye düşünüyoruz. Her şey çok korkutucu hale geldi" diye konuştu.

Ukrayna: Rusya'nın Harkiv'e saldırısında 7 kişi öldü

 

Türk nakliyeciler Rusya-Gürcistan sınırında dram yaşıyor

 

Rusya'nın yeni silahı: Tanksavarlı robot köpek

 

Rusya, Ukrayna ordusunun kayıplarını açıkladı

 

Letonya'dan Rusya kararı: Ziyaret anlaşmasını feshetti

 

Rusya, 2022'de ekonomik olarak iyimser

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)