BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYahudi lobileri Erdoğan'a ateş püskürdü----

Yahudi lobileri Erdoğan'a ateş püskürdü

Yahudi lobileri Erdoğan'a ateş püskürdü
04 Ağustos 2014 - 14:00 www.finansgundem.com

ABD’deki Yahudi lobileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sert tepkilerini sürdürüyor

ABD’deki Yahudi lobileri, kanlı Gazze operasyonu nedeniyle İsrail’i ağır dille eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sert tepkilerinin tonunu yükseltiyorlar. Tanınmış Yahudi örgütü Simon Wiesenthal Merkezi, Başbakan Erdoğan’ın, sarf ettiği “Kan akıttıkça akıttıkları kanda boğulacaklar” yönündeki sözleri nedeniyle “modern bir Goebbels” gibi konuştuğunu iddia ederken “Başkan Obama ve dünya liderlerinin Erdoğan’ı frenlemelerini” istedi.

Başbakan Erdoğan’ın, İsrail’e sürdürdüğü sert eleştiriler, İsrail’de yanı sıra diğer ülkelerdeki Yahudi kuruluşlardan tepki çekmeye devam ediyor. Başbakan Erdoğan’ın Maltepe mitinginde dile getirdiği “Kadınları öldürüyorlar ki doğurmasınlar, bebekleri öldürüyorlar ki büyümesinler, bebekten bile korkuyorlar. İnanın öldürdükçe daha da korkacaklar. Kan akıttıkça akıttıkları kanda boğulacaklar” sözleri büyük yankı buldu.

Merkezi Los Angeles’de olan Simon Wiesenthal Merkezi, Erdoğan’ın bu sözlerine vurgu yaptığı açıklamada Erdoğan’ın “modern bir Goebbels” gibi konuştuğunu iddia ediyor ve bu sert eleştirilerden sonra Türkiye ve Avrupa’daki Yahudi toplumlarının güvenliği için korktuklarını söylüyor.

Açıklamada “Başkan Obama ve dünya liderlerinin Erdoğan’ı frenlemeleri ve Yahudi karşıtlığını reddetmeleri zamanı geldi” çağrısı da yapılıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)