BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYabancıya swap'da açığa satmama kuralı geliyor----

Yabancıya swap'da açığa satmama kuralı geliyor

Yabancıya swap'da açığa satmama kuralı geliyor
22 Haziran 2022 - 18:02 www.finansgundem.com

Temmuzda devreye alınması planlanan yeni kanalla yabancı yatırımcılar, lirayı açığa satmama şartıyla en az 3 ya da 6 ay vadeli swaplarla lira fonlaması sağlayabilecek.

Yabancılara koşullu swap düzenlemesinda çalışmalar sürüyor.

Temmuz’da devreye alınması planlanan yeni kanalla yabancı yatırımcıların, lirayı açığa satmama şartıyla en az 3 ya da 6 ay vadeli swaplarla lira fonlaması sağlayabileceği öne sürüldü. 

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre; varlık sınıfı bazında bir sınırlamanın öngörülmediği ve yabancıların lira cinsi her ürüne yatırım yapabilmesine olanak sağlanacağı öğrenildi. Buna göre swap kanalıyla sağlanacak lira, tahvil, hisse ya da mevduat gibi yatırımlarında kullanılabilecek.

Konuya ilişkin diğer kaynakların verdiği bilgiye göre Merkez Bankası da ayrı bir swap imkanı üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Buna göre, en az iki yıl vadeli tahvillere yatırım yapacak yabancı yatırımcılara sıfır fonlama maliyetli, dolar bazında yüzde 4 getiri garantili plan üzerinde çalışmalar sürüyor. Yetkililer, plan hakkında detayların henüz netleşmediğini ve değişiklikler olabileceğini belirtti. 

 

Bakan Nebati'den kritik swap açıklaması

 

Küçük yatırımcının tercihleri dev fonları alt etti

 

Küresel yatırımcıların korkusu “ani resesyon”

 

Dünyaca ünlü yatırımcıya göre yolun sonu stagflasyon

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)