BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYabancıların yılsonu beklentileri değişiyor!----

Yabancıların yılsonu beklentileri değişiyor!

Yabancıların yılsonu beklentileri değişiyor!
05 Temmuz 2021 - 16:12 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, Türkiye için yılsonu enflasyon beklentisini yüzde 16'ya çıkarırken, Citigroup TCMB'den bu yıl içinde bir faiz indirimi beklemediğini açıkladı

Goldman Sachs bugün açıklanan ve beklentilerin üzerinde gelen Haziran ayı enflasyon (TÜFE) verisi sonrasında Türkiye için yılsonu enflasyon tahminini yüzde 15,5’ten 16’ya çıkardı.

Citigroup tarafından yapılan açıklamada ise enflasyon verisi sonrası bu yıl faiz indirimi beklemedikleri belirtildi.

Goldman Sachs müşterileri ile paylaştığı analizinde, “Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yapılan zam ve bugün yaşanan yukarı yönlü sürpriz sonrasında yılsonu tahminimizi yüzde 16’ya çıkarıyoruz” derken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın dördüncü çeyrekte faizleri çok az indirebilme imkânı olacağını vurguladı.

Citi de enflasyon verisi sonrasında “Parasal gevşeme için koşullar giderek daha zor hale geliyor. Kasım ya da Aralık’ta makul bir faiz indirimi beklemiyoruz” dedi.

Deutsche Bank, dolar ve enflasyon beklentisi

Deutsche Bank’ın araştırma raporunda da geçen hafta elektrik ve gaz fiyatlarına yapılan zamlar sonrasında yılsonu enflasyon tahminlerini yüzde 15’ten yüzde 16’ya çıkarıldığı açıklanmıştı.

Doğalgazın enflasyon sepetindeki ağırlığının yüzde 1,69 ve elektriğin yüzde 2,71 olduğunu belirten kurum, bu zamların enflasyona doğrudan etkisinin 61 baz puan olacağını söyledi.

Temmuz ayı enflasyon verisiyle beraber Temmuz başında yapılan zamların etkisinin daha iyi anlaşılabileceğini vurgulayan Deutsche Bank, Temmuz ayında enflasyonun hızlı bir şekilde artarak yüzde 18’in üzerine çıkmasını beklediklerini belirtti.

Dolar/TL için yılsonu tahminini de 9,00’dan 9,50’ye güncelleyen kurum, son açıklanan zorunlu karşılık önlemlerinin alışılmadık para politikası önlemlerine geri dönüldüğüne dair sinyaller verdiğinin altını çizdi.

Enflasyon rakamları beklentileri aştı

Beklentileri aşan enflasyon sonrası kur ve Faiz ne olur?

Enflasyon, Merkez'in indirim ihtimalini azalttı

TCMB: Enflasyon oynaklığının geçici olacağını tahmin ediyoruz

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)