BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYabancıların TCMB’den yeni faiz beklentisi----

Yabancıların TCMB’den yeni faiz beklentisi

Yabancıların TCMB’den yeni faiz beklentisi
06 Temmuz 2021 - 12:02 www.finansgundem.com

Bank of America, Türkiye Haziran ayı enflasyon verisinden sonra bu yıl için faiz indirimi beklemediğini belirtirken Temmuz'da enflasyonun yüzde 18'e çıkmasını beklediklerini söyledi

Bank of America (BofA) analistleri, yayımladıkları bir araştırma raporunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın gelecek yılın başlarına kadar faiz artıramayacağını düşündüklerini söyledi.

Haziran ayında enflasyonda yaşanan sürpriz artış ile elektrik ve doğalgaza gelen zamlar sonrasında Temmuz ayında enflasyonun yüzde 18’e ulaşmasını bekleyen grup, Ekim ayına kadar enflasyonun bu seviyelerde kalacağını yılsonunda ise yüzde 16,2’ye gerileyeceğini belirtti.

TCMB’nin şu anki enflasyon hedefi olan yüzde 12’ye ulaşmanın zor olduğunu ve bir faiz artırımının destekleyici olacağını belirten BofA analistleri, buna rağmen TCMB’nin beklemeyi tercih ederek baz etkisine güveneceğini söyledi.

Enflasyon, Merkez'in indirim ihtimalini azalttı

Beklentileri aşan enflasyon sonrası kur ve Faiz ne olur?

Yabancıların yılsonu beklentileri değişiyor!

JP Morgan faiz beklentisini düşürdü

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yersen06 Temmuz 2021 16:01

    Yapacak birşey yok beklerler yuları verirsen isterler her seyi isterler,eee hain bunlar onu biliyoruzda sende zorunda değilsin verme o zaman niye veriyorsun?