BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYabancılardan Türkiye'nin büyüme performansı----

Yabancılardan Türkiye'nin büyüme performansı

Yabancılardan Türkiye'nin büyüme performansı
02 Mart 2021 - 13:45 www.finansgundem.com

BBVA'dan Vidal-Abarca, "Türkiye'nin büyüme verisi beklentilerin altında olmasına karşın yüksek kalmaya devam etti", Capital Economics'ten Tuvey ise, "Türkiye, 2020'yi büyümeyle tamamlayan az sayıdaki ülkeler arasında yer aldı" dedi.

İspanyol BBVA'nın Büyük Veri Araştırmaları Başkanı Alvaro Ortiz Vidal-Abarca, Türkiye'nin büyüme verisinin beklentilerin altında olmasına karşın yüksek kalmaya devam ettiğini söyledi. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçen yılın son çeyreğinde GSYH yüzde 5,9 arttı. Bu sonuçla Türkiye ekonomisi, 2020 yılının tamamında yüzde 1,8 büyüme kaydetti. 

İspanyol BBVA'nın Büyük Veri Araştırmaları Başkanı Abarca, Türkiye'nin büyüme verisinin beklentilerin altında olmasına karşın yüksek kalmaya devam ettiğini belirtti.

4. çeyreğin 2021 yılına da işaret ettiği için açıklanan büyüme verisinin önemli olduğunu vurgulayan Abarca, "Büyümenin son çeyrekte yüzde 6'ya yaklaşarak oluşturduğu baz etkisi oldukça yüksek bir seviyede. Bu durum, (Türkiye'nin) 2021 yılında yüzde 5 veya 6'lık büyüme performansını kolayca gerçekleştirebileceği anlamına geliyor. Bu anlamda politikalarda enflasyonu düşürmek üzerine odaklanılması gerekir." diye konuştu.

"Türkiye, gelişmekte olan ülkeler arasında en güçlü iyileşme gösteren ülkeler arasında"

Capital Economics Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Jason Tuvey de Türkiye'nin, 2020'yi büyümeyle tamamlayan az sayıdaki ülkeler arasında yer aldığını söyledi. 

Türkiye'nin gelişmekte olan ülkeler arasında en güçlü iyileşme gösteren ülkeler arasında yer aldığını belirten Tuvey, kasım ayında para politikasında yapılan değişikliklerin, Türkiye'nin ödemeler dengesinde krize düşmesini engellediğini kaydetti.

Türkiye 2020 yılı büyüme rakamları açıklandı

'2020'yi büyümeyle kapatan nadir ülkelerden olduk'

Türkiye büyümesi umut verdi

İş dünyası büyüme verilerini değerlendirdi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)