BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYabancılar Türk bankaları için fırsat kolluyor----

Yabancılar Türk bankaları için fırsat kolluyor

Yabancılar Türk bankaları için fırsat kolluyor
20 Mayıs 2013 - 10:02 www.finansgundem.com

The Economist Boğaz'ın cazibesinin arttığına dikkat çekti. İşte o analiz...

Yabancı bankalar Türkiye’ye giriş için fırsat kolluyor.  Mart ayında dünyanın en büyük bankası Çin’in sanayi ve Ticaret bankası Alternatif Bank (ICBC) ile ilgilenirken Katar Merkezli CBQ bankanın yüzde 70’lik bölümünü aldı. Şimdi gözler Mart ayında satışa çıkan Tekstilbank’ta. Yeniden Çin ilgisinin olduğu Tekstilbank yabancıların yakın markajında.
The Economist’te yer alan makalede 2000 krizi sonrasında Türk bankacılık sisteminin güçlendirilmesi sonrasında geçtiğimiz yıl itibariyle sektöre ilginin arttığına yer verildi.
Avrupa’da kriz döneminde büyüyen birkaç ülkeden biri olarak gösterilen Türkiye’nin dikkatleri üzerine topladığında dikkat çekilirken, İstanbul’un Asya ve Avrupa’yı birleştiren ticaret ve finans merkezi olarak yeniden inşa edildiği belirtildi. İngiltere’nin finans merkezi Canary Wharf’a benzer bir yapının oluşması için çalışma Boğaz’ın Asya tarafında başladığı dile getirildi.
Avrupa ve ABD yatırım bankalarının yaşadığı sıkıntılardan yararlanan potansiyel alıcılar satışa çıkan sorunlu varlıklara göz dikmiş durumda. En son örnek olarak ise Citi’nin Akbank’ın yüzde 20’lik hissesini Aralık ayında satması gösterildi.
Komşu Yunanistan’da yaşanan sıkıntıların Türkiye piyasasına destek verdiği kaydedilen Economist makalesinde Yunanistan’ın satılığa çıkarttığı Eurobank Tekfen’i Kuveyt’li Burgan Bank’ın alması, Finansbank’ın Rus Sberbank’a satması da gösterilen diğer örnekler oldu.
Belçikalı Dexia’nın Denizbank’ı Ruslara satışı da önemli gelişmeler arasında yer alırken İtalyan UniCredit’in 2006’dan bu yana Koç Holding’in bankası Yapı Kredi ile sürdüğü işbirliğin dikkat çekildi. 2001’de HSBC’nin Demirbank’ı alması ile Türk pazarına girmesi ve 2007’de de ING’nin Oyak Bank’ı süreçte önemli kilometre taşları olarak yer aldı. İki yıl önce Bank Audi Türk pazarına giriş yaparken yakın tarihte Odea’da Türkiye’de hizmet vermeye başladı.
Euro krizi sonrasında riskler yapısı ve bankacılık sistemi noktasında bölgede en güvenli ülkenin Türkiye olması pazarda da rekabetin artmasına neden oluyor. Her ne kadar ekonomik geçmiş açısından bakıldığında tamamen risksiz olmadığı belirtilen Türkiye’nin bölgede en istikrarlı ülkesi görünümü verdiği kaydedildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)