BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakYabancılar Kırım’da toprak sahibi olamayacak----

Yabancılar Kırım’da toprak sahibi olamayacak

Yabancılar Kırım’da toprak sahibi olamayacak
20 Mart 2021 - 17:54 www.finansgundem.com

Rusya’nın bölgelerinden birisi olan Kırım’ın büyük bir kısmında yabancıların toprak sahibi olmasını yasaklayan kararname yürürlüğe girdi

Kırım’ın bölgelerinin çoğunda yabancı vatandaşlar ve yabancı tüzel kişilerin toprak saibi olması bugün itibarıyla yasaklandı.

Söz konusu yasağı içeren kararnameyi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Mart 2020’de imzalamıştı. Kararname ile Kırım’ın bölgelerinden çoğu yabacıların toprak sahibi olamayacağı yerler listesine alındı.

Listede; Evpatorya, Kerç, Yalta ve Sudak da dahil olmak üzere 19 bölge yer alıyor. Sivastopol kentinin 12 bölgesi de yasak kapsamına alındı.

Bunun yanında, başkent Simferopol, Canköy, Krasnoperekopsk, Belogorsk, Krasnogvardeyskiy ile Pervomayskiy bölgeleri ise söz konusu listede bulunmuyor.

Kırım, 2014’te düzenlenen referandumun sonuçlanmasından beri Rusya’nın bölgelerinden biri. Söz konusu referandumda yarımada halkının yüzde 96.77’si Ukrayna’dan ayrılıp Rusya’ya bağlanma yönünde oy kullanmıştı.

Rusya Merkez Bankası, faiz oranını artırdı

Erdoğan: Türkiye Kırım'ın yasadışı ilhakını tanımayacaktır

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)