BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYabancılar, dolarda gerileme bekliyor----

Yabancılar, dolarda gerileme bekliyor

Yabancılar, dolarda gerileme bekliyor
18 Şubat 2021 - 16:41 www.finansgundem.com

Rabobank Stratejisti Matys, “Merkez Bankası trendlerde sürdürülebilir gelişmeler sağlanana kadar faiz indirimine gitmeyecek" derken, Societe Generale Direktörü Kalen, "TCMB yılın 3. çeyreğinde para politikasında gevşemeye gidebilir" dedi.

Rabobank Gelişen Piyasalar Kıdemli Kur Stratejisti Piotr Matys, "TCMB, 2021 yılının büyük bir kısmında politika faizini sabit tutabilir, enflasyonun beklenmedik bir şekilde yukarı yönlü hareket etmesi durumunda artışa bile gidebilir." ifadelerini kullandı.

TCMB Para Politikası Kurulu politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 17 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi.

Rabobank Gelişen Piyasalar Kıdemli Kur Stratejisti Piotr Matys, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, TCMB'nin enflasyonu yüzde 5 hedefiyle uyumlu hale getirmek, makroekonomik ve finansal istikrarı geliştirmek amacıyla sıkı para politikasına kararlılıkla devam edeceği sözünü tekrarladığını belirtti.

Enflasyonun öngörülen aşağı yönlü trend yolundan önemli derecede sapması durumunda TCMB'nin faizlerde artışa gitmeye hazır olduğunu ifade eden Matys, bankanın verdiği mesajın tümüyle şahin olmaya devam ettiğini, bankanın vurgulanan trendlerde sürdürülebilir gelişmeler sağlanan kadar faiz indirimine gitmeyeceği öngörüsünde bulundu.

TCMB'nin 2021 yılının büyük bir kısmında politika faizini sabit tutabileceğini, enflasyonun beklenmedik bir şekilde yukarı yönlü hareket etmesi durumunda artışa bile gidebileceğini vurgulayan Matys, bu durumunda dolayısıyla TL'ye destek sağlayabileceğini kaydetti.

Dolar/TL'nin ileriki aylarda 6,50 seviyelerine kadar gerileyebileceğini belirten Matys, "Türkiye'nin başlıca ticaret yaptığı ülkelerin aşılamalar gerçekleştirdikçe kısıtlamaları kademeli olarak kaldıracağı varsayarsak, sıkı para politikasının iç talebi baskılamasıyla ekonominin lokomotifi ihracat olacak" dedi.

“TCMB YILIN 3. ÇEYREĞİNDE 100 BAZ PUAN, 4. ÇEYREĞİNDE DE 100 BAZ PUAN İNDİRİME GİDEBİLİR"

Societe Generale Gelişmekte Olan Piyasalar Strateji Direktörü Phoenix Kalen de TCMB'nin Faiz kararının beklentiler doğrultusunda gerçekleştiğini ifade etti.

TCMB'nin yılın ilk yarısında politika faizini yüzde 17'de sabit tutacağı öngörüsünde bulunan Kalen, "Enflasyonun düşeceğine dair beklentiler, TL'nin önemli derecede güçlenmesi, TCMB'nin Kasım - Aralık 2020 döneminde alınan kararların enflasyon dinamiklerinde bir geriye dönüşü ateşlediğine inanması için sebep oluşturdu." değerlendirmesinde bulundu.

TCMB'nin yılın 3. çeyreğinde para politikasında gevşemeye gidebileceğini aktaran Kalen, bankanın politika faizinde yılın 3. çeyreğinde 100 baz puan, 4. çeyreğinde de 100 baz puan indirime gidebileceğini dile getirdi.

TD Securities Gelişen Piyasalar Strateji Başkanı Cristian Maggio ise "Bana göre, Para Politikası Kurulu toplantısı faiz artırımlarının bittiğini doğruladı" diye konuştu.

Acil durumlar olmaması durumunda TCMB'nin faiz artışına gitmeyeceği öngörüsünde bulunan Maggio, bir sonraki hamlenin aylar sonra gerçekleşse bile faiz indirimi olabileceğini, bankanın para politikasında gevşemeye temmuz ayında başlayabileceğini söyledi.

CAPİTAL ECONOMİC, TL'NİN GÜÇLENMEYE DEVAM ETMESİNİ BEKLİYOR

TCMB Para Politikası Kurulu'ndan çıkan kararları değerlendiren Capital Economics, TCMB'nin sıkı para politikasını enflasyon yüzde 5 hedefine gerileyene kadar devam ettirme taahhüdünün, liranın önümüzdeki aylarda daha da güçlenmesine imkân vereceğini savundu.

Capital Economics ekonomisti Jason Tuvey yaptığı açıklamada, "Merkez Bankası, kredibilitesini yeniden inşa etme ve enflasyon ile başa çıkmaya istekli olduğunu açıkça ortaya koydu" değerlendirmesini yaptı.

TCMB'nin bu istekliliğinin faiz indirimlerinin hala uzakta olduğuna işaret eden Tuvey, dolar/TL'nin 2021 sonunda 6,25'e gerileyeceği yönünde ortaya koydukları beklentiyi tekrarladı.

Ümit Leblebici: Enflasyonla mücadele önceliğimiz

Faiz indirimleri ne zaman başlayacak?

TCMB faiz kararını açıkladı

Dolar ve euro faize ne tepki verdi?

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)