BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYabancılar da kur korumalı mevduattan yararlanabilecek----

Yabancılar da kur korumalı mevduattan yararlanabilecek

Yabancılar da kur korumalı mevduattan yararlanabilecek
22 Mart 2022 - 11:46 www.finansgundem.com

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın YUVAM hesabı kapsamı genişletildi. Daha önce sadece yurt dışında yaşayan vatandaşları kapsayan hesaplardan artık yurt dışında yaşayan yerleşik kişiler de yararlanabilecek.


Yurt dışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kur korumalı mevduat sisteminden yararlanması için çıkarılan Yurt Dışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat Katılım Sistemi’nde (YUVAM) değişiklik yapılarak, yabancı şirket ve kişilerin de sisteme dahil edilmesinin önü açıldı.

Buna göre 1 Şubat 2022 tarihli YUVAM hesapları hakkında tebliğin amaç ve tanımlar bölümlerinde 'Yurt dışında yerleşik vatandaş' ifadesi 'yurt dışında yerleşik kişiler' olarak değiştirildi.

Yurt dışında yerleşik kişiler ilgili tebliğde şu şekilde tanımlandı: "Yurt dışında oturma veya çalışma izni ya da hakkı bulunan veya adres kayıt sisteminde yerleşim yeri bilgisi olarak yurt dışı adresi kayıtlı olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler, 29 Mayıs 2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 28. maddesi uyarınca Mavi Kart verilenler ile bankalarda hesap açma şartlarını taşıyan yabancı uyruklu gerçek ve tüzel kişiler."

Fıkranın devamında ise bankada hesap açma şartlarını taşıyan yabancı uyruklu gerçek ve tüzel kişilerin de YUVAM hesabından yararlanabileceği hükme bağlandı.

YUVAM hesabında da DTH ve altın hesaplarının dönüşümünde olduğu gibi masraf veya komisyon ödenebileceğine ilişkin hükümler tebliğe eklendi

Kur Korumalı Mevduat sisteminde yeni düzenleme

 

YUVAM hesaplarında stopaj sıfırlandı

 

Kur korumanın ilk faturası 14 milyar!

 

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Meliha IŞIK23 Mart 2022 22:34

    Hükümet olarak dövize endeksli KKM sunuyorsun, sonra bunu "milli paraya güven duydukları" biçiminde sunuyorlar. Tam bir kara mizah. Bunlar milleti ahmak sanıyorlar galiba.

  • Salih Çetin23 Mart 2022 00:14

    Kur Korumalı Mevduat sistemi adaletsiz bir sistem. Çünkü halktan topladığı vergiler, zenginlere ilave bir faiz olarak gidiyor. Kısacası Zengin daha da zengin. Güya faize karşılar, hepsi yalan.

  • Gaye Türk23 Mart 2022 00:13

    Türkiye’nin son dönemde ekonomi, demokrasi, hukuk, yaşamsal güvenlik, çevre vb. alanlarda yaşadığı ciddi sorunlar ve etkileri tüm araştırmaların gösterdiği gibi “geleceğe güvensiz bakan, tedirgin, kaygılı ve mutsuzlaşan bir ülke” tablosunu ortaya çıkartıyor.

  • Hadi Şenol22 Mart 2022 23:48

    Halktan toplanan vergilerle yerli zenginlerimize verilen artı faizler yetmedi, şimdi de yabancıları da besleyip semirtecekler. Bu nasıl milliyetçilik, çok yanlış politikalar.

  • Yardımsever22 Mart 2022 19:21

    Yerlilere 41 milyar TL cebimizden yardımda bulunduk. Varsın yabancılarda gelsin. Onlarada vergilerimizden yardımda bulunuruz. Yardımsever milletiz biz

  • www22 Mart 2022 17:55

    İyi de 100 bin yatıran 127 bin , 300 yatıran 382bin .. alacakmış. Hazineye yükü milyarlarca . Parası olana Hazineden verilen fark benim vergilerimden karşılanıyor. Dövize yöneliş böyle önlenecekse hiç yapılmasın... :(  :( 

  • son tahlil22 Mart 2022 15:15

    İnanılmaz ama AKP_MHP ikilisi bizi bu durumuda soktu Osmanlının son dönemleri gibi mustemleke memleketi haline getirecekler ülkemizi. Ey muhalefet sizler artık konuşmayı kesin bir şeyler  yapın ülke elden gidiyor ekonomisini kaybeden ülkesini de kaybeder. Yabancılar ve göçmenler ülkemize bir kabus gibi çöktü.

  • Mucise Reis ;)22 Mart 2022 12:39

    Yabancının ne işi var ? saçma sapan proje. Ben olsam ev alırım, yazlık alırım. ne diye böle saçma sisteme gireyim ?  Birileri işi bilmiyor yanlış yönlendiriyor :D bakın şimdi ben yazayım ... gidersin tatil beldesinden alırsın x paraya... sonra verirsin aylık kira bedeli 40 - 80 - 100 bin TL ye... her ay yaz aylarında alırsın  3 00 - 500  kira oh oldu mis... zaten aldın yazlığı x tl ye... ne oldu ? enflasyon x + enflasyon ( usd kuru kadar artış otomatik ) mesela y marka otomobil aldın. ne oluyor ? euro /usd artınca aldıgın otonun 1. eli yeni modeli artış yapıyor, buna gore elindeli 2. el araçda artış yaşıyor.. o misal.. ne işin var abuk subuk kur koruması osu busu... yaaa ben ekonomiden anlarım dersen NAKİT her zaman kraldır. Borsa global ekonomiye dönme sinyalinde, hele o yabancı kurumların barışıp gelmesi ile dunya de 1 numara olacak :D FAİZ NEDEN, ENFLASYON SONUÇ mevzu bitince...

  • Mucise Reis ;)22 Mart 2022 14:07

    Hocam ona b akarsan 2 yıl önce 600 bin tl lık ereğli alsan temettu 3 bin , hisse 2 trilyon üzeri getiri verirdi. Çeşmeden aylık villa kiraları covidden 80 bin lere çıktı aylık...  coinlerde yüzde 940 yapan oldu elimde var sepette göruyorum. o risk anlayışına bağlı. 1 yılda kazandımımı riske gömerim, ama uzun yılalr birikimi 10 yıl 20 yıl biriktiren birine asla risk önermem. Altında ortada nereden nereye geldi. ben atıyorum günde 10 bin kazanırım, gider en riskliye basarım.  başkası 5 yılda kazanır yatırım azdır, ona git oraya buraya bas diyemem. ondan bu örneği verdim. villa ev vb onlarda yüzde 200 üzeri koydu .kirasıda ektra ekmek yedirdi. Bol kazançlar.

  • Emekci22 Mart 2022 13:04

    3 aylık dönemde %80 faiz verildi kur korumalı hesaplara

  • Metin Çetin 22 Mart 2022 12:38

    Kur korumaĺı mevduat bir sistem ise sonu nasıl biter diye niye endişe duyuyoruz...Güven yoksa hiçbir sistemin sonu mutlu bitmez...İnşallah yanılırım...

  • Çalışın22 Mart 2022 12:36

    Çok güzel bir buluş artık kendi zenginlerimizin yanında yabancı şişmanlarında parasını korumak biz garibanların görevi oldu bundurunda daha çok çalışmak ve daha çok ödeme yapmamamız gerekir herkes çalışsın devammmn