BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYabancılar ayağını kesti----

Yabancılar ayağını kesti

Yabancılar ayağını kesti
20 Haziran 2013 - 12:50 www.finansgundem.com

Gezi Parkı eylemlerinden belki de en çok onlar etkilendi...

Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği (OTİAD) Başkanı Ali Ulvi Oral, toptan koleksiyon sattıkları için yoğun olarak ziyaret edilen Osmanbey’deki tekstilcilerin Gezi eylemleri nedeniyle yüzde 50 yabancı müşteri kaybına uğradığını açıkladı.
Gezi Parkı eylemleri nedeniyle işleri en çok etkilenenlerden biri de hazır giyim de toptan koleksiyon satışı yapan İstanbul Şişli’deki Osmanbeyli tekstilciler oldu. Orhan, "Olaylar sırasında yabancı müşteri sayısı ortalama yüzde 50 düştü. Normal zamanlarda bu aylarda haftada ortalama 5 bin yabancı Osmanbey’e  sipariş vermeye geliyordu. Ancak Taksim'e yakınlığımız ve olayların ara ara bu bölgeye taşıması nedeniyle Türkiye’yi iyi tanımayanlar gelmeye çekindi’’ diye konuştu.
Haftalık müşteri sayısı 2.500’e geriledi
Oral, Türkiye’yi yakından tanıyan müşterilerin ise olayları bir güvenlik sorunu olarak görmediğini belirtti. Özellikle Ortadoğu, Rusya, Orta Asya, ve Afrika’ya satış yapan ve çalışma tarzları gereği yabancı müşterilerin showroom’larda koleksiyonları görerek sipariş verdiği Osmanbey’de, Oral’ın verdiği rakamlara göre haftalık müşteri sayısı 2.500’e geriledi.  Böylece 20 günde 7 bin yabancı müşteri bölgeye ziyaretini iptal etmiş oldu.
İşyerleri zarar görmedi
Eylemlerin ilk ve son günlerinde Osmanbey de polisle eylemcilerin kaşı karşıya geldiği noktalar arasında yer aldı. Üyelerin işyerlerine herhangi bir zarar gelmediğini  anlatan Oral, "Sadece başka bölgelerde olduğu gibi kaldırım taşlarının sökülmesi söz konusu oldu. Taksim’e yakınız ancak işyeri zararı yok’’ dedi. (Haberturk)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)