BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakYabancı yatırımların yüzde 24’ü vatandaşlık için----

Yabancı yatırımların yüzde 24’ü vatandaşlık için

Yabancı yatırımların yüzde 24’ü vatandaşlık için
29 Nisan 2021 - 11:23 www.finansgundem.com

Türkiye'deki yabancı yatırımının yüzde 24,3'ü, İstanbul'daki yatırımların ise yüzde 39,1'i vatandaşlık hakkı için oluştu.

2021 ilk çeyreği  itibariyle yabancıların Türkiye'de yaptıkları gayrimenkul  yatırımlarının yüzde 24,3'ünü vatandaşlık edinimi oluşturdu. Geçen  yılın aynı döneminde bu oran %28,4'tü. Ülke genelindeki vatandaşlık  edinimi için yabancı yatırımında İstanbul, Antalya ve Ankara ilk üçte  yer alırken, Megakent İstanbul'daki yabancı yatırımlarında da Esenyurt, Beylikdüzü ve Başakşehir ilk üçte yer aldı.

EVA Gayrimenkul Değerleme, 2021 yılı ilk çeyrek dönemi itibariyle  yabancıların vatandaşlık edinimi için Türkiye'de yaptıkları  gayrimenkul yatırımlarını mercek altına aldı. 2021 yılı ilk çeyrek  döneminde Türkiye'de yapılan 12 bin 192 adet gayrimenkul yatırımının  yüzde 24,3'ü vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi. Yabancıların  vatandaşlık edinimi için aldığı gayrimenkuller 2 bin 963 adet olurken,  vatandaşlık için edinilen gayrimenkullerin adet bazında yüzde 80,97'si  ise İstanbul'dan edinildi.

Ülke bazında ilk üç İran, Afganistan ve Irak

Yabancıların 2021 yılı ilk çeyrek döneminde tüm gayrimenkul çeşitleri  bazında vatandaşlık edinimi için Türkiye'de yaptıkları yatırımlara  göre, ülke bazında ilk sırada İran yer aldı. İran'ı, Afganistan, Irak, Çin, Yemen, Filistin, Mısır, Ürdün, Pakistan ve Sudan izledi.

İstanbul ilk sırada

Yabancıların, 2021 yılı ilk çeyrek dönemi itibariyle tüm gayrimenkul  çeşitleri bazında vatandaşlık edinimi için gayrimenkul edinimlerinde  en çok tercih ettiği il ise İstanbul oldu. İstanbul'u sırasıyla Antalya, Ankara, Yalova, Mersin, Bursa, İzmir, Samsun, Trabzon ve Muğla takip etti.

İstanbul'daki yatırımların yüzde 39,1'i vatandaşlık edinimi için

Megakent İstanbul'daki yabancı gayrimenkul yatırımı ise 2021 yılı ilk  çeyrek dönemi itibariyle 6 bin 136 adet gerçekleşti. Bu yatırımın da,  yüzde 39,1'inin vatandaşlık başvurusu için edinilen gayrimenkullerden  oluştuğu belirlendi. İstanbul %39,1'lik oranı ile Türkiye ortalaması  olan %24,3'ü ciddi şekilde arkada bıraktı. Yabancıların İstanbul'a  olan tutkusu bir kez daha tescillendi.

2021 yılı ilk çeyrek döneminde yabancıların tüm gayrimenkul bazında  vatandaşlık edinimi için İstanbul'daki yatırımlarında ise ilk sırayı İran aldı.  Bu ülkeyi Irak, Afganistan, Çin, Yemen, Filistin, Mısır, Pakistan, Rusya Federasyonu ile Azerbaycan takip etti.  Aynı dönemde  yabancıların vatandaşlık edinimi için İstanbul'daki gayrimenkul  yatırım tercihlerinde Esenyurt, Beylikdüzü ve Başakşehir ilçeleri ilk  üçte yer aldı. Bu ilçeleri de sırası ile Bağcılar, Avcılar, Büyükçekmece, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Kağıthane ve Sarıyer izledi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)