BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYabancı kurumlardan faiz artışı beklentileri----

Yabancı kurumlardan faiz artışı beklentileri

Yabancı kurumlardan faiz artışı beklentileri
12 Kasım 2020 - 10:40 www.finansgundem.com

Yabancı bankaların gözü 19 Kasım'da yeni ekonomi yönetiminin ilk ciddi sınavı olarak gösterilen faiz kararında. JPMorgan, Goldman Sachs gibi büyük bankalar sert bir faiz artışı bekliyor

JPMorgan açıkladığı raporda, Türk Lirası'nda portföy ağırlığı görüşünü yukarı yönlü revize ederken, yeni ekonomi yönetiminden gelen politika değişikliği sinyallerine atıfta bulunarak TCMB’nin 19 Kasım toplantısında 500 baz puan faiz artırımı yapacağını öngördü.

JPMorgan analistleri Yarkın Cebeci ve Saad Siddiqui, bankanın müşterilerine gönderdikleri raporda “Yeni ekibin ilk sınavı gelecek haftaki para politikası toplantısı olacak” dedi.

Raporda ayrıca, “Oldukça büyük bir faiz artırımına gideceklerini ve politika çerçevesini daha şeffaf ve öngörülebilir yapmak için sadeleştireceklerini düşünüyoruz” ibaresi kullanılırken, Türkiye’nin orta vadede daralan döviz rezervini tekrar artırabilmesi ve yabancı yatırım çekebilmesi için “devamlı bir sıkı para politikası tutumu gerekli olacaktır” denildi.

GOLDMAN SACHS 475 BAZ PUAN ARTIRIM BEKLİYOR

ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs ise ekonomi yönetimindeki değişiklik sonrasında Merkez Bankası'nın 19 Kasım toplantısına dikkat çekerek, politika faizinde 475 baz puana varan bir artırım geleceğini beklediklerini belirtti.

Goldman Sachs tarafından yayımlanan raporda hali hazırda %10.25 seviyesindeki politika faizinin 475 baz puan artışla %15’e yükseltilebileceği ifade edilirken, Türk Lirası karşısında ise doların bu seviyelerden daha gerilemesi konusunda çekincelerini de ekledi.

Türk Lirası, ABD Doları karşısında bu hafta %8’in üzerinde değer kazandı ve geçen hafta gördüğü 8.58 tarihi zirvesinden 7.80 seviyesinin de altına sarktı.

Politika faizinin %15’e seviyesine çekilmesi halinde, ağırlıklı ortalama fonlama faizi dün itibarıyla %14.36 seviyesinde olduğu için Faiz artırımı sınırlı kalacak.

Goldman Sachs analisti Murat Unur, yayımladığı raporda, “Para politikasının yönünün değiştiği açık, ancak TCMB’nin daha ne kadar sıkılaşma yapabileceği ve bunu ne kadar daha devam ettirebileceğini tahmin etmek güç” diye belirtirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü konuşmasında yüksek faizin yüksek enflasyona yol açtığını tekrar söylemesi dolayısıyla faiz artırımına tek seferlik olabileceğine dikkat çekildi.

GÖRÜŞLER OLUMLUYA DÖNDÜ

Societe Generale ve Citi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "yeni ekonomi" açıklamaları sonrasında TL ile ilgili görüşlerini olumluya revize etti.

Societe Generale, TL'de dolar ve euroya karşı uzun pozisyon alma önerisinde bulundu.

Erdoğan: Kabine değişikliği yok, Albayrak’a teşekkür ederim

Erdoğan, YASED Yönetim Kurulunu kabul etti

JPMorgan, TL'de pozisyon revize etti

'Finansal istikrar ile TL'ye güven artacak'

Ekonomide yeni dönem fırsatları

 

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sn durak12 Kasım 2020 20:28

    son durağa geldik bundan sonrası kıyamet

  • ahmet12 Kasım 2020 17:23

    hadi bakalım yeni başkan ne zaman alınacak görevden alıştık artık.

  • Mülkiyeli AB13 Kasım 2020 08:55

    Demi K.K. gibi olmalı koltuğa yapışıp kalmalı,

  • Tefeci nedirki 12 Kasım 2020 15:55

    Emlak sektörü durmadı devlet ev kredilerinde turkiye tarihinde görülmemiş faiz indirimi yaptiginda mutehaitler emlakçılar tefecilerden daha fazla kazandılar 2+1 evi 6 ay önce 250.000 tl iken 360.000 ile 450 000 tl fiyatlarla 90 m2 kutu gibi evleri fahiş fiyatlardan satarak mileti kazıkladılar hemde vergi kaçırarak elden 50 000 tl isteyerek

  • Tam komedi12 Kasım 2020 15:07

    Faizler düştü konut fiyatları arttı kimse ev alamaz oldu emlak sektörü durdu ! Faizler düşünce dolar arttı her şey zamlandı ! Şimdi kalkmış faiz artırımı diyorlar olan vatandaşa oluyor !!!

  • faiz killer12 Kasım 2020 11:01

    akillar fikirleri faiz artirilmasini istemek , bekleyin !!!