BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYabancı kurumdan Türk bankaları karşılaştırması----

Yabancı kurumdan Türk bankaları karşılaştırması

Yabancı kurumdan Türk bankaları karşılaştırması
27 Nisan 2021 - 12:21 www.finansgundem.com

Credit Suisse: İlk çeyrekte özel bankaların kamu bankalarından daha iyi performans gösterdiler

Credit Suisse dün yayınladığı raporda, takip ettiği Türk bankalarının 2021 ilk çeyrekte karlarının bir önceki çeyreğe göre yüzde 18 artmasını, ancak 2020 ilk çeyreğe göre yüzde 4 daralmasını beklediğini bildirdi.

İlk çeyrekte özel bankaların gerek çeyrek bazında, gerekse yıllık bazda kamu bankalarından daha iyi performans gösterdiklerini tahmin eden Yapı ve Kredi (#YKBNK) ve Garanti Bankası'nın (#GARAN) çeyrek bazda Akbank (#AKBNK) ve TSKB'de (#TSKB) daha yüksek oranda kar artışı sağladıklarını öngördüklerini de vurguladı.

Türk bankaları için ihtiyatlı olmaya devam ettiklerini belirten Credit Suisse, Akbank ve Garanti Bankası’nın pandemi sonrası dönem için iyi konumlandıklarına inandıklarını da ifade etti.

Credit Suisse, 2021 ilk çeyrekte Akbank'ın karını bir önceki çeyreğe göre yüzde 2 ve yıllık bazda yüzde 44 kar artışı sağladığını tahmin ederken, Garanti Bankası'nın karının bir önceki çeyreğe göre yüzde 74 ve yıllık yüzde 19 artırdığını öngördü. Halkbank'ın (#HALKB) karının ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 85 ve yıllık yüzde 90 azaldığı tahmin edildi. Vakıfbank’ın (#VAKBN) karının da bir önceki çeyreğe göre yüzde 14 ve yıllık yüzde 56 azalması bekleniyor.

İş Bankası'nın karının ilk çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 3 ve yıllık yüzde 15 arttığını tahmin eden Credit Suisse, Yapı ve Kredi Bankası’nın karının bir önceki çeyreğe göre yüzde 79 ve yıllık yüzde 22 arttığını öngördü.

TSKB'nin ise karını bir önceki çeyreğe göre yüzde 2 ve yıllık yüzde 37 artırdığı tahmin edildi.

'Türkiye'de ekonomik canlanma mümkün'

Krediyle hisse yatırımı rekor seviyeye ulaştı

Bankalar Kanal İstanbul'a mesafeli

Bankacıların prim ve ikramiye oranı değiştirilmedi

Büyük bankalar genç çalışanların isyanını bastırıyor

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)