BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYabancı dönüyor, borsa toparlanıyor----

Yabancı dönüyor, borsa toparlanıyor

Yabancı dönüyor, borsa toparlanıyor
09 Mayıs 2021 - 10:09 www.finansgundem.com

Beklentilerden daha iyi gelen bilanço verilerinin etkisiyle iskontolu hisseleri yöneliş hızlandı. Yabancı yeniden alımı geçti, borsada olumlu beklentiler arttı

Yılın ilk çeyreğinde açıklanan bilançolarda sanayi şirketlerinin rekor kar rakamlarına ulaştığı ortaya çıktı. Bu veriler orta vadede olumlu beklentilerin güçlenmesinde etkili oldu. Sadece yerli yatırımcımlar değil yabancı yatırımcılar da bilanço verileri sonrası hisse alımlarını artırmaya başladı. Bir süredir Borsa İstanbul’da paylarını azaltan yabancı yatırımcılar 24-30 Nisan haftasında 136 milyon dolarlık hisse senedi, 30 Nisan haftasında da 33 milyon dolarlık tahvil bono alımı yaptı.

Gelecek on yılda kazanç potansiyeli olan hisseler

Borsa İstanbul’un prim ve fiyat kazanç gibi bilanço değerleme kriterlerine bakıldığında dış borsalara göre daha iskontolu olduğunu vurgulayan Zeynel Balcı Hürriyet’teki köşesinde önümüzdeki günler için şu tespitlerde bulundu:

Bu görünüm halen korunuyor. Bu tavsiye değil daha çok bir durum tespiti. BIST100 hisselerinin fiyat kazanç oranı 9.4 seviyesinde. 03/2021 bilançoları yayınlanmaya devam ediyor. Şimdiye kadar yayınlanan bilançolara göre performansların olumlu olduğu söylenebilir. Bu gelişmelerin fiyatlanması için genel piyasa dengeleri de önemli olacak. Bu aşamada piyasa bozucu bir haber akışı şimdilik görülmüyor. Dipnot olarak bayram tatili nedeniyle önümüzdeki haftanın ikinci yarısında işlem yapılmayacağı bilgisini de ekleyelim. Olumlu seyir korunmakla birlikte tatil rehaveti nedeniyle zayıf hacimli piyasalar görülmesi olasıdır.

Enflasyon ve emtia endişesine rağmen borsalar yükseliyor

ABD İSTİHDAM VERİLERİNDE SÜRPRİZ
Cuma günü açıklanan ABD tarım dışı istihdam verileri büyük sürpriz yaptı. Beklentiler 900 bin ile 1 milyon arasında değişiyordu. Gerçekleşme 266 bin artış şeklinde oldu. Bu veri gerçekten beklentilerin çok altında ve diğer ekonomik veriler ile uyum göstermiyor. Gerçi dönem farkı var ama perşembe günü haftalık işsizlik başvuruları 498 bin ile pandemi sürecinden bu yana en düşük veri olarak kaydedilmişti. Diğer olumlu gelen ekonomik veriler de toparlanmanın sürdüğü yönündeki görüşleri destekliyordu. Sürpriz tarım dışı istihdam verileri sonrası ABD 10 yıllık bono faiz oranı yüzde 1.50 seviyesinin altını görürken altın fiyatı yükselmeye devam etti ve ABD doları değer kaybetti. Vix Endeksi (Korku) ise düştü. Bu durum Türkiye’nin de içinde bulunduğu gelişen ülkeler için olumlu bir gelişme. Türkiye’nin 5 yıllık risk primi (CDS) geriledi. Borsa İstanbul’da banka hisseleri öncülüğünde tepki alımları sürerken dolar/TL kuru 8.22 seviyelerine çekildi. Daha sonra yatırım araçlarında tepkiyle kazançların bir kısmı geri verildi. Ama özetle, sürpriz veri piyasalara iyi geldi.

Borsada bayram havası

BORSADA 1.445 SEVİYESİ ÖNEMLİ
Borsada tepki yükselişi devam ediyor. İlk direnç 1.445 seviyesinde görülürken bu seviyenin üzerinde çıkışın devamı beklenebilir. Sonraki dirençler 1.490-1.510 seviyelerinde bulunuyor. İlk destek ise 1.425 seviyesinde. Çıkışın korunması açısından bu seviyenin üzerinde kalınması önemli. Sonraki destekler 1.410-1.400 seviyelerinde. Tepki yükselişi gücünü koruyor.

‘Kripto paraların enerjisi’ Nasdaq'da işlem görecek

DOLAR/TL'DE KÂR SATIŞLARI
Dolar/TL kurunda çıkış hareketi kâr satışlarıyla karşılaştı. İlk destekler 8.22 ve 8.14 seviyelerinde. Sonraki destek ise 8.00 seviyesinde bulunuyor. İlk dirençler 8.32-8.37 seviyelerinde görülürken sonraki direnç 8.48 seviyesinde. Destek noktalarında tepki alım denemeleri görülse de kâr satışlarının etkisi sürüyor.

ABD dolarındaki zayıflama ve ABD 10 yıllık faiz oranındaki düşüş altın fiyatına yükseliş olarak yansıdı. Bir süredir geçilemeyen 1.800 dolar seviyesi aşıldı. Altının gram TL fiyatı ise dolar/TL kurundaki düşüş nedeniyle dış piyasalardaki ons dolar fiyatındaki yükselişten yararlanamadı ve hafif geriledi.

Altına dayalı borsa yatırım fonlarında gerileme

Borsa çöküşü korkusu artarken 4 yatırım stratejisi

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Çiftçi10 Mayıs 2021 09:32

    Bu günler banka rallisinin başlayacağı günlerdir.Özellikle 4 büyük özel bankanın beklentilerin üzerinde gelen bilanço karlılığı bu bankaların kısa zamanda yüksek prim yapacağına inanıyorum.Sanayi şirketlerinde yüksek karlar edinen yerli ve yabancı yatırımcılar düşük kalan banka hisselerine yönelecektir.

  • Borsa para kazanma yeridir. 10 Mayıs 2021 05:45

    Kim para kaybetmiş nasıl kaybetmiş ben anlamıyorum. Stop olun diye bağıranların hepsi yalancı onlara uyanlarda ahmak. Neden aldığım bir hisseyi zararına satayım. Şirket mi battı ülkemi battı. Her zaman bir dip her zaman bir zirve yapacak. Amaç para kazanmaksa kar bekle çık. Bist 50 bist 30 verilen temettü ler de ayrı bir kar.

  • Tamer Çelik10 Mayıs 2021 00:43

    Yabancı nereye dönüyor... yabancı döndüğü zamanları da çıktığı zamanlarıda gördük.. Ğara girişinden ziyade çıkışı var

  • Hakan10 Mayıs 2021 00:32

    Benim kendi fikrimdir yatırım tavsiyesi değildir. Ben bankaların ucuz kaldığını ve önümüzdeki süreçte bankalar çıkışa geçecek gibi geliyor

  • Tuğrul Pamir10 Mayıs 2021 00:00

    Yurt dışı piyasalarda Büyük kar satışlarının başlayabileceği konuşuluyor.. + Yabancı aldığından fazlasını satıyorsa, Gidiyor/çıkıyor demektir.

  • Nuri 10 Mayıs 2021 01:21

    Hisse senedi fonları satmaya başlarsa

  • rıza09 Mayıs 2021 16:44

    Alınabilecek bankalar ve 15-20 sanayi hizmet holding hissesi kaldı.Ama yine sanayi gidecek

  • Borsadan tiksinen adam09 Mayıs 2021 16:28

    Borsadan uzak durun, millet işten vs para kazanamıyorum diye borsaya girdi borsada onların elindekilerini aldı şindi ellerindekide gitti, en iyisi kendi çalışıp kazandığınız, yok yurtdışı riski yok ülkenin konumu vs riski sabah kalkarsın heryer taban, aldığın hisse bir bakmışsın borsadan çıkmış vs vs, yani borsadan para kazanamazsınız bulaşmayın hem paranızdan hem sağlığınızdan olursunuz

  • Başkasına kanmayın10 Mayıs 2021 09:54

    Satmayın bekleyin diyenlere kanmayın, siz borsadan çıkarsanız bunlar kime mal kitleyecek/satacak, , artık borsaya yatırımcı zor bulursunuz bu ülkede, millet yıllarca bankalarda bekledide noldu anaparasına bile gelmedi, canını parasını seven borsadan uzak dursun arkadaşın dediği gibi borsa hem paranızı hem sağlığınızı alır, borsa pişmanlıktır

  • Borsa yatırım yeridir. 10 Mayıs 2021 05:49

    Satmasınlar kardeş elindeki hisseyi zararına vermesin beklesin. Şirket mi battı da elindeki hisseyi satıyorsunuz. Amaç para kazanmak ise satmıcaksın. Elbet geldiği yeri bir daha görecek. Borç para ile kredi ile işlem yapılmaz alcan yatacan üstüne 1 sene sonra ya bölünmüş ya temettü vermiş yada 3 4 katlanmış görürsün. Herkes aldığı hisseyi 1 2 günde 10 20 katlansın hayali ile yaşıyor.

  • Borsacasusu09 Mayıs 2021 15:06

    Millet dolduruşa gelmez kardeşim...bu fiyata Arçelik toaso Erdemir fort gübre alınır mı... bankalar ucuz... sanayiden bankaya geçiş olur.

  • Hakan10 Mayıs 2021 00:31

    Katılıyorum bu hafta ve sonrasında bankalar çok primlenebilir. Ytd

  • yunus09 Mayıs 2021 13:25

    1431 i geçtik,,pazartesi borsa çıkar artık.,,,1570 e kadar yolu var.%10 luk potansiyel demek bu.

  • Sadi Can10 Mayıs 2021 00:02

    Borsa 7-8 sçaydır çıkıyor... bir çok kağıt şişti Balon oldu. Para kazanmak İçin kar satışı gerekir. Herkesin satma zamanı yaklaşıyor. Ufak bir kıvılcım bu süreci başlatır

  • mali09 Mayıs 2021 11:23

    Cuma günü 30 endeksine garanti önderliğinde net alım geldi. Yabancılar bankaların çok ucuz olmasının cazibesine katıldı. Devamı gelir.

  • wers09 Mayıs 2021 11:10

    şaka mı bu thyao takaslarına bakın yabancı geliyor mu kaçıyor mu ? kaç senedir thyao alır satarım takaslarda bu kadar yaz yabancı oranı ilk defa görüyorum

  • Kritik09 Mayıs 2021 11:08

    Kritik seviye olmaz gelen haberler belirler fiyatları.