BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYabancı bankalardan Türkiye'ye ilgi----

Yabancı bankalardan Türkiye'ye ilgi

Yabancı bankalardan Türkiye'ye ilgi
10 Kasım 2014 - 08:09 www.finansgundem.com

Ortadoğu ve Doğu Avrupa'daki karışıklıklar Türkiye'yi finansın 'doğal' merkezi haline getirdi

İstanbul'un finans merkezi yapılma projesine başlandığından bu yana Türkiye'ye birçok yabancı banka giriş yaptı. Sadece son iki yılda Uzakdoğu, Ortadoğu ve Avrupa'dan gelen yabancı banka sayısı altıyı buldu. Aralarında satın alma ile gelen de var, direkt bankacılık lisansı alarak gelen de.

Türkiye'nin son yıllarda finans alanında cazibesinin artmasının arkasında ise bölgedeki karışıklıklar ve gelişmemiş pazarlar yatıyor. Rusya ve Ukrayna'daki karışıklıklar ile ambargo, Ortadoğu'daki savaşlar ve Dubai gibi iç pazarı olmayan yapay merkezler Türkiye'yi 'doğal' merkez yapıyor.

Beş yıl önce Lehman Brothers'ın lisansını satın alarak Türkiye'ye adım atan Avusturyalı Erste Portföy Yönetimi CEO'su Heinz Bednar, "Türkiye, Doğu Avrupa, Rusya ve Ortadoğu'da şu andaki en güvenli yer. Doğu Avrupa ülkelerinde yasal zorluklar bulunuyor. Rusya'nın siyasi krizi var. Ortadoğu'nun da durumu belli. Bu nedenle İstanbul doğal bir merkez haline geldi" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)