BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYabancı bankalar sıraya girdi----

Yabancı bankalar sıraya girdi

Yabancı bankalar sıraya girdi
23 Mart 2013 - 11:10 www.finansgundem.com

İstanbul’u uluslararası finans merkezi yapacak projeye Merkez Bankası’nın dahil olmasının ardından Türkiye ilgi odağı haline geldi.

Hafriyat çalışmaları başlayan İstanbul Finans Merkezi’ne (İFM) Londra’nın ardından Ortadoğu ve Uzakdoğu’dan da talep geldi. İngiliz bankalarının yanı sıra Ortadoğu ve Uzakdoğu’dan da çok sayıda finans kuruluşu, İFM için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kapısını çaldı. Zanman Gazetesi'nin haberine göre Bakanlık gelen talepler doğrultusunda finans merkezinde bu kuruluşlara da yer bulmak amacıyla çalışma başlattı. Yurtdışındaki Finans kuruluşlarının başvuruda bulunduğunu belirten Bakanlık kaynakları merkezden yer olup olmadığının sorulduğunu aktardı. Bakanlıktan bir yetkili, “İslam Kalkınma Bankası gibi uluslararası kuruluşlar da bu merkezde yer almak istiyor. Özellikle Uzakdoğu ve Ortadoğu’daki finans kuruluşları da bize gelerek, arazi fiyatlarını ve yer durumunu sordu. Biz de gelen talepler doğrultusunda bakıyoruz. Zaten biz İstanbul Finans Merkezi’ni, bunu karşılayacak şekilde dizayn etmiştik. Merkezde buna yönelik potansiyelimiz bulunuyor. Bu kapsamda kamu kurumlarına çok fazla geniş alan tahsis etmiştik. Şimdi bu alanı kısarak, yabancı kuruluşlara da yer açabiliriz.” dedi.
Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank, Sermaye Piyasası Kurulu ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun da yer alacağı İFM projesi için son olarak Merkez Bankası devreye girdi. Banka Meclisi buradan arsa satın alınmasına ilişkin karar aldı. Merkez Bankası’na, Emlak Konut’a ait binanın satıldığı öğrenildi. Emlak Konut’un binası merkezdeki en yüksek bina olacaktı. Şimdi en yüksek bina Merkez Bankası’na ait olacak. Küresel kriz sebebiyle taşınacaklar listesinden çıkarılan Merkez’in yeni yerine İstanbul Şubesi’nin yanı sıra Ankara’dan bazı birimlerin taşınıp taşınmayacağı ise bilinmiyor. Öncelikli olarak bankanın İstanbul Şubesi ile Uluslararası Araştırma ve Eğitim Merkezi Ataşehir’e gidecek. Ziraat Bankası ise merkezde kurulacak binanın yapımı için ihale aşamasına geldi. Banka, dünyaca ünlü bir mimarlık şirketine hazırlattığı projesinin inşaatına bu yıl başlamayı hedefliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)