BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Ya iktidar ya koalisyon"----

"Ya iktidar ya koalisyon"

Ya iktidar ya koalisyon
28 Ekim 2015 - 00:11 www.finansgundem.com

Başbakan Davutoğlu, AKP Genel Başkanı Mehmet Ali Şahin'den farklı konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinden tek parti iktidarı çıkmazsa Türkiye'nin yeniden erken seçime gidebileceğini söyleyen AKP Genel Başkanı Mehmet Ali Şahin'den farklı konuştu. Davutoğlu, koalisyon ihtimallerine kapıyı açık bıraktı. Beyaz TV'de yayınlanan "Gündem Özel" programında değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, "AKPi yeniden tek başına iktidar olabilecek mi?" sorusuna "Türkiye'de iktidar olma şansı en yüksek, hatta kesin olan parti AK Parti. Kesin olmayan şey tek parti iktidarı mı yoksa çok az barajla tekrar koalisyon ihtiyacı mı ortaya çıkacak? Elimizdeki veriler tek parti iktidarını inşallah bu sefer elde edeceğimiz yönünde" yanıtını verdi.

'ŞAHİN'LE GÖRÜŞTÜM'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in üçüncü seçim ile ilgili sözleri hatırlatılıp, "Türkiye, üçüncü seçimi görecek mi?" sorusuna ise Davutoğlu, "Hayır, inşallah görmeyecek" yanıtını verdi. Şahin ile görüştüğünü ve sözlerinin çarpıtıldığı yönünde açıklamada bulunduğunu ifade eden Davutoğlu, Şahin'in, "Memleketin yeni bir seçimle kaybedecek vakti yok, tek parti iktidarı gereklidir" yönünde açıklamada bulunduğunu aktardığını bildirdi.

'MHP İLE DAHA KOLAY OLURDU'
Şahin'in bugün de böyle bir ifadesi olmadığı yönünde açıklama yaptığını anlatan Davutoğlu, şu değerlendirmede bulundu: "Biz tek parti iktidarı kurmaya yürüyoruz. Milleti de sınava sokmaya niyetimiz yok. Millet bizi sınava sokar. Nitekim 7 Haziran'dan sonra eğer, Sayın Bahçeli 'Hayır' demeseydi belki CHP'ye göre daha kolay bir hükümet kurabilirdik. O 'Hayır' dediği için hükümet kurulamadı ve seçim gereklilik haline geldi. CHP ile de kurabilirdik bir hükümet ama 13 yılı 'yıkım dönemi' diyip 'onarım hükümeti' derseniz başlangıçta bu işin olmayacağı anlamına gelebilir. Birbirimize saygı göstererek hükümet kurabiliriz. Nasıl biz CHP'nin temel bir takım yaklaşımlarından vazgeçerek hükümet kurmasını beklemeyeceğimiz gibi onların da bizim doğrularımızdan vazgeçerek hükümet kurmamızı beklemesi mümkün değil. Dolayısıyla o yüzden olmadı. HDP zaten baştan itibaren 'AK Parti ile asla olmaz' diyerek gerek terörle kurdukları işbirliği sebebiyle bir denklem dışında kaldı. Şimdi bizim niyetimiz, hedefimiz, çabamız tek parti hükümeti kurmaya dönük. İnşallah bunu da 1 Kasım gecesi bu neticeyi alacağımız, 2 Kasım'dan itibaren de zaten bize dinlenmek neredeyse haram, yılda 4 seçim, arada kongreler ve arada birçok kriz yönetimi, hiçbir zaman dinlenmedik."

'YA TEK BAŞINA İKTİDAR YA KOALİSYON'
Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın "1 Kasım'dan sonra yeni bir sayfa açılacak" sözleriyle ilgili ise şunları söyledi: "Birileri Demirtaş'a küçük kurnaz akıllar veriyor. Bir kere ciddiye alınmak istiyorsa takındığı tutuma dikkat edecek. Bir konuda karar aldıklarında o kararın gereğini yapacaklar. 1 Kasım'dan sonra terörle mücadele bakımından 31 Ekim ile 1 Kasım, 1 Kasım ile 2 Kasım arasında bir fark olmaz, seçim neticesi ne olursa olsun. Nihayette AK Parti ya tek başına iktidar ya koalisyon ama tek başına iktidar, biz öyle görüyoruz. Koalisyonu farazi olarak söylüyorum. Bir kritik eşikte olduğumuz da aşikar. Hangi şartlarda olursak olalım bizi aldatan, bize ihanet eden kimsenin yeni sözüne itibar etmeyiz. Sınırlarımızda Türkiye düşmanı tek bir unsur bırakmayız. Ya dost olacaklar, ya bize zarar vermeyecekler. Suriye'de, muhalefet Özgür Suriye ile birlikte davranacaklar, rejimle işbirliği yapmayacaklar, Türkiye'ye zarar vermeyecekler ya da. Biz bunu Batılılara da söyledik. Sayın Merkel'e ve diğer dostlarımıza da. Şu anda biz PKK'yı artık çözüm sürecinin sürdüğü dönemdeki gibi görmüyoruz. PKK'ya yapılan ve PKK'ya gidecek şekilde YPG ve PYD'ye yapılan her yardım Türkiye'ye hasmane tutumdur. Çok açık çünkü oradan PKK'ya gidecek. PKK'dan Kuzey Irak'a. Irak'tan da Türkiye'ye girecek. Çok net hasmane bir tutumdur. Hiçbir şekilde göz yummayız. Atılan yardımlar konusunda da tutumumuz açık. Bunu ABD'ye, Rusya'a söyledik. İlgili ülkelere de söyledik. Bu konuda farklı bir tutum olmaz."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)