BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaY Kuşağı işe alım testini online istiyor----

Y Kuşağı işe alım testini online istiyor

Y Kuşağı işe alım testini online istiyor
11 Temmuz 2012 - 14:49 www.finansgundem.com

Assessment Systems yaptğı araştırmayı uluslararası kongrede sundu...

Türkiye’nin psikolojik ölçme ve değerlendirme alanında önde gelen firmalarından Assessment Systems, 3-5 Temmuz 2012 tarihleri arasında Uluslararası Ölçme Değerlendirme Komisyonu (ITC, The International Test Commission, www.intestcom.org) tarafından Amsterdam’da sekizincisi düzenlenen Uluslararası Ölçme ve Değerlendirme Kongresi’ne (www.conference.intestcom.org) katıldı.
Ölçme değerlendirme alanında farklı ülkelerden önemli akademisyenlerin ve uluslararası ölçme değerlendirme kuruluşlarının katılımıyla 500’den fazla katılımcı ile gerçekleştirilen kongrede “Ölçme Değerlendirmede Özellikle Dijital Teknolojilerin Getirdiği Modern Gelişmeler” teması altında 200’ün üzerinde bilimsel çalışma sunuldu.
Y KUŞAĞI ONLİNE DEĞERLENDİRİLMEK İSTİYOR
Dünyada ölçme ve değerlendirme alanında yaşanan güncel gelişmelerin aktarıldığı bilimsel platformda Assessment Systems “Online Test Uygulamalarının Adayların Seçim Sürecine İlişkin Adalet Algısı Üzerindeki Etkisi” konulu araştırmasıyla yer aldı. Assessment Systems Kurucusu Davranış Bilimleri Uzmanı Levent Sevinç, İçerik Geliştirme Müdürü Uzman Psikolog Aylin Dincer, İçerik Geliştirme Uzmanı Psk. Dan. Merve Şuşut ve İpek Altıntaş tarafından gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.
Kongrede araştırma sonuçlarını sunan Assessment Systems İçerik Geliştirme Müdürü Uzman Psikolog Aylin Dincer, katılımcılara online test uygulamalarının geleneksel yöntemlere kıyasla adayların seçim sürecine ve seçim sürecinde kullanılan araçlara yönelik algılamalarını çok daha olumlu yönde etkilediğini aktardı. Dincer sunumunda, özellikle Y-kuşağının kitapçık üzerinden test çözmeyi tercih etmediğini ve işe alım süreçlerinde değerlendirmelerin online araçlarla gerçekleştirilmesini daha olumlu karşıladığını vurguladı.
GELENEKSEL YÖNTEMLER MARKAYI OLUMSUZ ETKİLİYOR
Dünyadaki gelişmelere paralel olarak Türkiye’de de online test uygulamalarına talebin giderek arttığını belirten Dincer, “Adaylar başvuru yaptıkları firmaları işe alım sürecini nasıl yapılandırdıkları, süreçte kullanılan araçların içeriği ve bu araçların uygulanma biçiminden yola çıkarak değerlendiriyor ve firmayla ilgili bir kanaate sahip oluyor. İşe alım süreci ile birlikte firmayla gerçek anlamda ilk kez karşı karşıya gelen adayın bu aşamada edindiği kanaat, firmada çalışmayı istemekten, bir tüketici olarak firmanın ürün ve hizmetlerini satın alma arzusuna kadar geniş bir yelpazede firmaya yönelik tutumları üzerinde etkili oluyor. Yeni neslin günlük hayatında bilgisayar, sosyal ağlar ve mobil uygulamalar önemli bir yer tuttuğu için, firmaların işveren markası algısı açısından çağı takip etmeleri büyük önem taşıyor.” dedi.
FACEBOOK ÜZERİNDEN İŞE ALIM TESTİ UYGULANACAK
Yerli bir firma olmakla birlikte kuruluşundan bu yana geliştirdikleri değerlendirme araçlarının yurtdışındaki firmalar tarafından ilgi gördüğünü belirten Assessment Systems Kurucusu ve Genel Müdürü Levent Sevinç, gerçekleştirdikleri araştırmanın uluslararası akademik platformda ilgi görmesinden son derece memnun olduğunu ifade etti.
Online uygulamalarda altyapının ve adayların sonuçlarının güvenilirliğini sağlamanın önemine vurgu yapan Sevinç, “Firma yöneticileri ve insan kaynakları profesyonelleri geçmişte adayların testi kendisinin doldurmayacağı endişesiyle online uygulama yapmaktan kaçınıyordu. Ancak son dönemde geliştirdiğimiz aday takip ve güvenlik sistemleri ile pek çok firma online uygulamaları süreçlerinde kullanmaya başlayarak işe alım süreçlerini daha etkin hale getirdi. Yaptığımız araştırmada ortaya koyduğumuz üzere, online test uygulamaları aday algısını yönetmek açısından önemli bir fayda sağlıyor; ancak bunun da ötesinde işe alım sürecini kısaltarak firmalara büyük bir maliyet avantajı da getiriyor.” dedi.
Türkiye’de online test uygulamalarında en çok tercih edilen firma olduklarını belirten Sevinç, “Yakın zamanda Facebook gibi sosyal ağlarda ve mobil cihazlarda uygulanabilecek online değerlendirme araçlarını hayata geçirerek Türkiye’de bir ilke daha imza atıyor olacağız. ”dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)