BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinY kuşağı flört yüzünden borca giriyor----

Y kuşağı flört yüzünden borca giriyor

Y kuşağı flört yüzünden borca giriyor
07 Kasım 2022 - 17:22 www.finansgundem.com

Y kuşağı yükselen fiyatlara duygusal olarak da ayak uydurmakta zorlanıyor olabilir. Yapılan son bir araştırmaya göre yalnız Y kuşağı bireyleri flört için diğer nesillerden çok daha fazla para harcıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Enflasyon bekar Y kuşağı bireylerinin cebinde ek bir külfete yol açıyor. MoneyWise’ın haberinde yer alan LendingTree araştırmasına göre, Y kuşağı halihazırdaki flört alışkanlıkları nedeniyle yükselen enflasyonun altında kalarak borca giriyor.

LendingTree araştırması ilk buluşmalar da dahil olmak üzere Amerikalıların yaşamlarını her yönden inceledi. Anket sonuçlarına göre bekar Y kuşağı bireyleri nüfusun diğer kesimlerine göre flört için en fazla para harcayan jenerasyon.

Flört alışkanlıkları hakkında soru sorulan 1.578 ABD’li tüketicilerin yaklaşık %77’si daha fazla paraları olması halinde bir randevunun daha kolay hale gelebileceğini söyledi. Katılımcıların yaklaşık beşte biri yükselen enflasyonun daha az randevuya katılmalarına neden olduğunu belirtti.

Neden Y kuşağı?

LendingTree anketi çalışması her yaşta bireyleri kapsıyor. Ancak halihazırda zamana ayak uydurmak için mücadele eden bir nesil olan Y kuşağı borca girme olasılığı en yüksek kesim olarak öne çıkıyor. Habere göre Y kuşağı para ile kalp kazanabileceğini düşünüyor.

Çalışmadaki Y kuşağı bireylerinin neredeyse dörtte biri, flört süreçlerinden kaynaklanan borçların altında olduğunu belirtiyor. En büyük suçlu ise kredi kartları. Y kuşağı katılımcıların %7’si şu anda kredi kartı borcu olduğunu söylüyor. Hatta katılımcıların yüzde 10’u ilk buluşmada kredi kartlarının ret yediğini belirtiyor.

Ancak finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre hafta sonu randevusunda aşırıya kaçmamanın da yöntemleri bulunuyor. Bireylerin öncelikle bir bütçe belirlemesi gerekiyor. Bu aynı zamanda her ay randevular ve diğer aktiviteler için ne kadar para harcanacağının belirlenmesini de sağlayabilir. Ardındansa en zorlu süreç olan bu bütçeye uymak kalıyor.

MoneyWise haberinde daha ucuz yollu randevular için üç fikir öneriliyor:

Semt pazarları

Bir çiftçi pazarı, sokak pazarı, çarşı gibi yerler ilk buluşma için harika seçenekler olabilir. Yerel ürünlere göz atarken veya sokak sanatçılarını izlerken ucuz yollu yemekler veya eşarp gibi hediyelik eşyalar bulabilmeniz muhtemeldir.

Bir akşam yemeği randevusunda 100 dolardan fazla para harcamak yerine, küçük bir biblo satın alarak flörtünüze evine götürebileceği bir hediye verebilirsiniz. Bu hediye pahalı bir şaraptan sonrası ertesi sabah akşamdan kalma hissetmekten çok daha keyifli olabilir.

 

Kendi şehrinizin turisti olun

Daha önce yaşadığınız şehrin turisti olmayı denediniz mi. Birçok şehrin belediye internet sitesinde etkinlik takvimleri yer alır. Bütçenize uygun bir etkinliği seçebilir ve bu etkinliğe katılabilirsiniz. Büyük şehirlerde genellikle etkinliklerin sayısı çok fazladır ve birçok ücretsizdir. Ancak bu sadece büyük şehirlere has bir durum değil.

Bir araştırma yaptığınızda daha önce yerlisi olduğunuz halde tecrübe etmediğiniz birçok etkinliği bulabilirsiniz. Bu henüz keşfetmediğiniz bir doğa rotası, görmediğiniz yeni bir müze veya bir sanat galerisi olabilir.

Müzeler kesinlikle uygun fiyatlı bir seçenektir ve doğru zaman ayırırsanız, sonbaharda sanat günlerinde yüzlerce müze veya galeriden birine ücretsiz bir bilet bile alabilirsiniz. Yılın geri kalanında da indirimli giriş için araştırmalarınızı sürdürebilirsiniz.

 Yerel bir müzisyen keşfedin

Y kuşağının sakin olması ve nakit para harcamaya çalışmaması gerekebilecek alanlardan birisi de burası.

Bir akşam yemeğine gitmek yerine gece geç saatlerde yerel bir müzisyeni izlemeye gitmeyi tercih edebilirsiniz. Akşam yemeğini atlayarak doğrudan içeceklere yönelerek bol miktarda tasarruf etmek mümkün. Üstelik canlı müzik servisi veren birçok yerde servis ücreti de alınmıyor. Bu sayede sadece arkanıza yaslanıp rahat bir şekilde müziğin ve romantizmin tadını çıkarabilirsiniz.

Enflasyon aşkı öldürüyor

 

Y kuşağının yeni tercihi tahviller

 

Pandeminin kaybedeni Y Kuşağı oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)