BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarY kuşağı başlattı: Kripto maaş devri----

Y kuşağı başlattı: Kripto maaş devri

Y kuşağı başlattı: Kripto maaş devri
22 Aralık 2021 - 13:30 www.finansgundem.com

Daha fazla Y kuşağı maaşını kripto bazında aldıkça, kripto daha çok yaygınlaşıyor.

Sporcular ve siyasiler bu yılın başlarında kripto para ile ödeme almayı seçtiklerinden dolayı manşet olmuşlardı. Ancak şimdi de şirketler genç işgücünü cezbetmek için maaşları kripto cinsinden teklif etmeye başladılar.

Yakın zamanda CNBC’de yayımlanan bir makalede, genç yeteneklere kripto para ödenmesi ile ilgili iki farklı durum vurgulandı. Üniversite öğrencisi Stephen Gerrits ve sanatçı Tiyanna Brown maaşlarını kripto paralar ile almaya karar verdiler. Gerrits, bir teknoloji startup'ında yarı zamanlı olarak çalışırken, Brown ise dijital sanat eserlerini Ether (ETH) karşılığında satışını yapıyor.

Gerrits, kriptodaki fiyat değişimlerinden dolayı nakit olarak kazanacağından daha fazlasını kazandığını, ancak bunun her zaman olmayacağını, fiyatlar artarken sevindiğini düşerken üzüldüğünü belirtiyor.

Bu arada 29 yaşındaki sanatçı Brown, dijital eserlerin ETH karşılığında alınıp-satılabildiği bir platform olan Rarible’de dijital eserlerini satıyor. Brown, uzun vadede daha iyi sonuçlar elde edileceği konusunda gayet iyimser. Bu konu ile ilgili “Bu lisans çıkarmak gibi bir şey, birisi sizin sanatınızı kullandığında, bir yüzde kazanıyorsunuz” dedi. Ayrıca Brown, “açlıktan ölen sanatçı” sözlerinin geçmişte kalmasını istediğinden bahsetti.

Sadece 2021 yılında, birçok rapor sporculara kripto yoluyla para ödendiğini gösteriyor. Futbol yıldızı Lionel Messi ağustos ayında, Paris Saint-Germain ile yaptığı anlaşma için fan tokeni aldı. Ulusal Futbol Ligi oyuncuları Odell Beckham Jr. ve Aaron Rodgers’de kasım ayında, ücretlerini kripto ile almaya karar verdiklerini duyurdular. Buna rağmen Odell, NFL’deki maaşının tamamını Bitcoin (BTC) olarak alacağını, Aaron ise maaşının sadece bir kısmını BTC olarak alacağını söyledi.

Bunların dışında, Anthony Pompliano’nun itirazlarına yanıt olarak, üç Amerikalı politikacı maaşlarını BTC ile almayı kabul edeceklerini beyan ettiler. Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, New York Belediye Başkanı Eric Adams ve Tampa Belediye Başkanı Jane Castor’da maaşlarını BTC ile alacaklarını ilan ettiler.

Linkedln, kasım ayında, kriptoyla ilgili iş ilanlarının Ağustos 2020’den bu yana yüzde 600 oranında arttığını raporladı. Bunun dışında, büyük finans şirketleri kripto konusunda yetenekli gençleri kendilerine çekmek için büyük ikramiyeler teklif ettiler. İK firması Johnson Associates, kripto pozisyonlarının benzer kripto olmayan pozisyonlara göre yüzde 20 ila yüzde 30 daha fazla ödediğini söylüyor.

Ödemeleri kripto olarak yapma durumunda çeşitli sorunlar da ortaya çıkmıyor değil. Bunlardan biri de işverenin ödemeyi geri almayı talep etmesi. Adı açıklanmayan bir çalışan tarafından MarketWatch’daki The Moneyist köşesine gönderilen bir mektupta, sözleşmeli işçilerin kripto ile maaş aldığı ancak sözleşmeyi yaptıktan sonra token fiyatında yüzde 700 oranında bir artış yaşandığı belirtildi. Şirket CEO’su çalışanlara bir e-posta göndererek dijital varlık olarak aldıkları ödeneklerini iade etmelerini ve maaşlarını dolar olarak vermeyi teklif etti.

2022 için 4 büyük kripto tahmini

 

Kripto para piyasasında önemli detay

 

Kripto paralar için 2021'de umut yok

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)