BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemX-ray cihazlarına yasak geldi----

X-ray cihazlarına yasak geldi

X-ray cihazlarına yasak geldi
13 Ekim 2016 - 10:07 www.finansgundem.com

Ülkenin bazı bölgelerindeki havalimanı ve tren istasyonlarında radyasyon riski nedeniyle x-ray cihazlarının kullanılmasına yasak getirildi

Çin Çevre Koruma Bakanlığı, ülkenin güneyindeki Sıçuan eyaleti ve diğer bölgelerdeki havalimanı ve tren istasyonlarında güvenlik kontrolü amaçlı kullanılan vücut tarama x-ray cihazlarının kaldırılması talimatını verdi.

Bakanlık, Sıçuan eyaletinin başkenti Çıngdu'da bazı yolcuların radyasyon riskine karşı şikayeti üzerine insanların sağlığını korumak için bölgede izin olmadan x-ray cihazlarının üretimi, satışı ve kullanılmasının durdurulmasının yanı sıra yasal yaptırımın güçlendirilmesi konusunda Sıçuan Eyaleti Çevre Koruma Birimine (DEPSP) yazılı talimat gönderdi.

DEPSP de Çıngdu kentinde, bakanlığın talimatı doğrultusunda x-ray cihazlarının kaldırılmasını ve bu konunun araştırılmasını istedi.

'Yoğun seyahate uygun değil'

Öte yandan bakanlık, incelemeler sonucunda x-ray cihazlarının insan vücuduna çok küçük bir etkisi bulunduğunu ancak kalabalık nüfus ve yoğun seyahat hacmine sahip Çin'de havalimanı ve tren istasyonlarında vücut tarama amaçlı bu cihazların uygun olmadığını açıkladı.

Ulaşım noktalarında yüksek güvenliğin bulunduğu ülkede, bu uygulamanın başlamasıyla x-ray cihazlarının yerine ne kullanılacağına ilişkin ise bilgi verilmedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)