BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemWuhan’da 10 milyona yakın testte, 300 asemptomatik vaka----

Wuhan’da 10 milyona yakın testte, 300 asemptomatik vaka

Wuhan’da 10 milyona yakın testte, 300 asemptomatik vaka
03 Haziran 2020 - 13:25 www.finansgundem.com

Wuhan kentinde Kovid-19 vakalarını doğrulamak için 14 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde 9 milyon 899 bin kişiye toplu şekilde nükleik asit testi yapıldı.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre bu sürede 300 asemptomatik vaka tespit edildi, bu her 10 bin kişiye 0,303 vaka düştüğü anlamına geliyor. Asemptomatik vakalarla yakın temasta bulunan bin 174 kişinin test sonucu negatif çıktı. Asemptomatik vakaların “ölü virüs” nedeniyle çıktığı düşünülüyor.

Shanghai Jiaotong Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Profesör ve Shanghai Bağışıklık Bilimi Derneği Başkanı Wang Ying, Kovid-19 yeni bir salgın olduğu için hakkındaki bilgilerin sürekli yenilenmekte olduğunu belirtti. Wang, Wuhan’daki toplu test sonucunda belirlenen asemptomatik vakalardaki virüsün bulaşma gücünün zayıf olduğunu ve bunun nedeninin bu vakaların taşıdığı virüsün “ölü virüs” olmasından kaynaklanabileceğini dile getirdi. Wang Ying, test sonucuna göre Wuhan sakinleri arasındaki pozitif oranın çok düşük olduğunu sözlerine ekledi.

Salgın sırasında merkezi hükümetten Hubei’deki mücadele çalışmalarını yönetmeye gönderilen uzman ekipler ve Çin Mühendislik Akademisi üyesi Zhang Boli, Wuhan’daki bazı asemptomatik vakaların test sonucunun uzun zaman pozitif çıktığını ve bu durumun uzmanları şaşırttığını söyledi.
Zhang’a göre, bu vakaların taşıdığı virüsün genom dizilimi çalışmasında, çok sayıda vakanın vücudundaki virüs “ölü virüs” tespit edildi, bu virüs öldükten sonra gen parçası bıraktı. Bu nedenle çoğu asemptomatik vakadaki virüsün bulaşma gücü yoktur.

Vuhan'da 110 gün sonra hayat normale döndü

Yurtlardaki karantina dönemi sona erdi

Korkutan üçgen: İstanbul'un o semtlerinde büyük risk!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)