BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemWuhan yeniden kapandı! Evden çıkmak yasak----

Wuhan yeniden kapandı! Evden çıkmak yasak

Wuhan yeniden kapandı! Evden çıkmak yasak
28 Temmuz 2022 - 17:42 www.finansgundem.com

Coronavirüsün çıkış noktası olan Çin'in Wuhan kentinin bir bölgesinde 4 vaka görüldü. Sıfır kovid politikası nedeniyle, bölgede kısıtlamalara gidildi. Bölge sakinlerininin karantina süresi boyunca, evlerinden çıkmamaları istendi.

Dünyayı 2,5 yıldan uzun süredir esir alan Covid-19 salgını, başladığı yere geri döndü.

Sıfır Covid stratejisi izleyen Çin'in Wuhan kenti bir kapanmayla daha karşı karşıya. 12 milyon nüfuslu kentte yapılan rutin kontrollerde 2 vakaya rastlandı. Ardından bu kişilerle temaslı olan 2 kişide daha coronavirüs görüldü. Bu durum yetkilileri alarma geçirdi.

Çin, 'sıfır covid'den ödün vermiyor

Kentte asemptomatik vakalara rastlanması üzerine kentte yaşayanlara üç gün süreyle evlerinden ayrılmama talimatı verildi.

Tüm eğlence mekanları kapatıldı, toplu taşımalar durduruldu. Ciangşia sakinlerinden, 3 günlük karantina süresi boyunca bölgeyi terk etmemeleri ve acil bir durum olmadıkça evlerinden çıkmamaları istendi.

Çin'in vakaların önüne geçmek için uyguladığı "sıfır Covid stratejisi" zaman zaman tam kapanmalara neden oluyor. Ülkenin finans başkenti 25 milyon nüfuslu Şangay, geçtiğimiz ay "2 aylık bir tam kapanmadan" çıktı.

Çalışanlar iş yerlerinde kalacak

Bazı şirketler, üretimin devam etmesi için, çalışanlarından eve gitmeleri yerine, teması en aza indirmek amacıyla iş yerlerinde kalmalarını istedi.

Bazı şirketler, üretimin devam etmesi için, çalışanlarından eve gitmeleri yerine, teması en aza indirmek amacıyla iş yerlerinde kalmalarını istedi.

DSÖ: en fazla yeni COVID-19 vakası Japonya' da

 

Covid 19'un yeni varyantları BA.4 ve BA.5 daha dirençli olabilir

 

TTB’nin önerisi gerçekleşti; Covid-19 aşı patenti kaldırıldı

 

Wuhan'da bir kez daha karantina kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)