BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa​WTI 1 ayın zirvesinde işlem görüyor----

​WTI 1 ayın zirvesinde işlem görüyor

​WTI 1 ayın zirvesinde işlem görüyor
09 Nisan 2014 - 19:13 www.finansgundem.com

WTI petrol, hükümet verisinde akaryakıt üretiminin artmasıyla benzin stoklarının azaldığının görülmesi sonrası, bir ayın zirvesine yakın işlem görüyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI), hükümet verisinde akaryakıt üretiminin artmasıyla benzin stoklarının azaldığının görülmesi sonrasında, bir ayın zirvesine yakın işlem görüyor. Avrupa gösterge petrolü Brent ise Libya ihracat dönüşlerinin ertelenebileceği endişeleri ile yükseldi. 

Fiyatlar New York'ta büyük bir değişiklik yaşamadı. Bugün açıklanan resmi verilere göre, akaryakıt talebi 4 Nisan'da sona eren dört haftalık süreçte üç ayın en yükseğine ulaştı, stoklar Kasım'dan bu yana en düşük seviyeye geriledi. Oklahoma Cushing'te petrol stokları son 10 haftada ilk defa yükselirken, WTI ve Brent arasındaki fark genişledi. 

Energy Analytics Group LLC yöneticisi Tom Finlon, "Akaryakıt talebi toparlanıyor ve stoklardaki düşüş de genel piyasaya yardımcı oluyor. WTI Cushing ile de biraz nefes alıyor" dedi.

Mayıs vadeli WTI petrolün varil fiyatı, Nymex'te, erken saatlerde 102.86 doları görmesinin ardından New York saati ile 11:25'te 102.60 dolar oldu. Fiyatlar Washington saati ile 10:30'da (TSİ 17:30) açıklanan resmi veriler öncesinde 102.60 dolar düzeyindeydi. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 23 üzerinde seyretti. 

Mayıs vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 13 sent artışla Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 107.80 dolar oldu. İşlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 9.9 üzerinde kaydedildi. Brent'in WTI ile farkı 5.20 dolar oldu. Fark dün 5.11 dolar ile 2 Ekim'den bu yana en dar seviyeden kapandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)