BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaWSJ'den çarpıcı Merkez analizi----

WSJ'den çarpıcı Merkez analizi

WSJ'den çarpıcı Merkez analizi
04 Temmuz 2014 - 15:20 www.finansgundem.com

Wall Street Journal, Türkiye’de açıklanan son enflasyon verilerini değerlendirdi

Türkiye’de Haziran ayında enflasyonda beklenen derecede bir hafiflemenin gerçekleşmemesi, yurt dışında “Merkez Bankası’nın tüketici fiyat artışlarına ilişkin pembe görünümünden kaynaklanan ekonomik risklere vurgu yaptığı” düşünülüyor.

ABD’nin borsa ve iş çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal, Türkiye’de açıklanan son enflasyon verilerini irdelediği haberine, “Türkiye’nin (yıllık) enflasyon oranı, Haziran ayında beklenenden daha az düşerek Merkez Bankası’nın tüketici fiyat artışlarına ilişkin pembe görünümünden kaynaklanan ekonomik risklere vurgu yapıyor” şeklindeki eleştirel sözleriyle giriyor.

Buna karşın analistlerin, son verilerin açıklanması üzerine liranın zayıflaması ve tahvil getirilerinin artmasına rağmen son gelişmelerin, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’yı, daha fazla faiz indirimi yapmaktan vazgeçireceğini düşünmediklerine dikkat çekiliyor.

“ÇOĞU MERKEZ BANKASI İŞARET OLARAK ALIR AMA TC MERKEZ BANKASI SIRADAN DEĞİL”

Gazete, yıllık ve altı aylık enflasyon verilerini yansıttıktan sonra “Çoğu merkez bankası, bunu faiz oranlarını artırmak veya en az onları daha yüksek düzeylerde tutmak için bir işaret olarak alır. Ama Türkiye’nin merkez bankası, sıradan bir merkez bankası değil” diyor.

Bir iktisatçının, Merkez Bankası’nın Temmuz’da çekirdek enflasyon gibi yeni bir Faiz indirimini haklı gösterecek faktörleri yeterince bulacağı yönündeki değerlendirmesinin aktarıldığı habere göre, diğer bir iktisatçı da “Merkez Bankası’nın son faiz indirimleri prematür ve Ocak artışının lirayı istikrarlaştırma yönündeki olumlu etkisini ters çevirme riskini taşıyor” uyarısını yapıyor.

WSJ, Merkez Bankası’nın Temmuz’da faizleri 50 baz puan indirmesi beklentilerini yansıttıktan sonra “Bu yönde bir karar, hükümeti memnun eder, analistler Merkez Bankasının yaklaşımını gevşetmek için aceleci adımların atılmasından kaygı duysa da” diyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)