BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriWirecard’ın İngiltere birimi satılıyor----

Wirecard’ın İngiltere birimi satılıyor

Wirecard’ın İngiltere birimi satılıyor
28 Ağustos 2020 - 17:40 www.finansgundem.com

İngiltere merkezli finansal teknoloji şirketi Railsbank, skandallarla boğuşan Alman internet bankacılığı şirketi Wirecard’ın İngiltere şubesini satın almaya hazırlanıyor. Anlaşmanın mali detayları gizlilikle yürütülüyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çözülme sürecine giren finansal teknoloji şirketi Wirecard İngiltere’deki kart teknolojileri ve ilgili varlıklarının satışı için İngiliz fintech firması Railsbank’le anlaştı. Wirecard müşterilerini ve bazı çalışanlarını da Railsbank’e transfer edecek. Finextra’nın haberine göre anlaşmanın mali detaylarına ilişkin bilgi verilmedi.

Anlaşma yolunda giderse Wirecard müşterilerinin kasım ayına kadar Railsbank’a geçmesi bekleniyor. Bu süreçte kart sahipleri kartlarını kullanabilecek ve her zamanki gibi finansal varlıklarına erişebilecek.

Anlaşma Wirecard'ın İngiltere'deki finansal işletmelerinin fırtınalı bir süreçten geçtiği dönemde yapıldı. Wirecard’ın İngiltere Finansal Yürütme Kurulu tarafından geçici olarak kapatılması finansal teknolojiler sektöründe korkuları da beraberinde getirmişti.

Fintech firması Wirecard’ın bir dönem İngiltere’de 70 kadar büyük çaplı müşterisi bulunuyordu. Almanya’daki çatı şirketin mali skandallar nedeniyle iflas etmesinin ardından firmanın birçok müşterisi fintech platformundan ayrıldı.

Wirecard Baş Yöneticisi Tom Jennings konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Umudumuz, program yöneticilerimizin önerimizi desteklemeleri ve tüm taraflar için olumlu bir şekilde ilerlememizdir” ifadelerine yer verdi.

İngiltere’de kitlesel işsizlik alarmı

 

Goldman Sachs çalışanlarını ofise davetle çağırıyor

 

Goldman Sachs, yolsuzluk skandalı örtbas için 2.5 milyar dolar mı ödedi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)