BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriWirecard uyuşturucu ticaretine paravan mı oldu?----

Wirecard uyuşturucu ticaretine paravan mı oldu?

Wirecard uyuşturucu ticaretine paravan mı oldu?
15 Temmuz 2020 - 15:08 www.finansgundem.com

Bilançosunu 2 milyar dolardan fazla şişirdiği gerekçesiyle suçlanan ve iflas başvurusunda bulunan Alman fintech şirketi Wirecard’ın şimdi de uyuşturucu ticaretiyle bağlantıları araştırılıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Adalet Bakanlığı Almanya’nın skandallarla boğuşan finansal teknoloji şirketi Wirecard’ın internet üzerinden yapılan esrar ticaretiyle bağlantısı olan 100 milyon dolarlık banka dolandırıcılığı suçlamalarında kritik bir rol oynayıp oynamadığı araştırılıyor.

Financial News’in soruşturmaya aşina kaynaklardan edindiği bilgiye göre şimdiden iki iş adamı dolandırıcılık suçlamalarıyla bağlantılı olarak suçlanıyor. Suçlamalar üçüncü taraf ödeme işlemlerinde komplo kurma ve esrar ürünleri için kredi kartı ödemelerinde onaylama yapabilmek için ABD bankalarını dolandırmak yönünde. Savcılar zanlıların offshore ticaret bankalarındaki sahte şirketleri kullanarak bu işlemleri gerçekleştirdiklerini ve işlemlerden yüksek kazançlar elde ettiklerini ileri sürüyorlar.

ABD Manhattan Savcılığı’nın ve Federal Soruşturma Bürosu New York Bölgesi Ofisi’nin, Wirecard’a yaptığı komplo suçlamalarında fintech şirketinin hem ödeme işlemleri hem de offshore ticaret bankalarında zanlılara yardımcı olduğu iddia ediliyor. Financial News kaynakları, suçlanan iki kişinin yanı sıra çok sayıda eski veya görevdeki üst düzey Wirecard yöneticisinin dolandırıcılık suçlamalarında rolünün olduğunu düşündüklerini söylediler.

ABD makamlarının soruşturması, bir zamanlar Deutsche Bank da dahil olmak üzere bir zamanlar tüm Alman bankasından daha değerli olan Wirecard'ın karşı karşıya olduğu sayısız hukuki sıkıntıyı da artırıyor. Wirecard, geçtiğimiz ay 2 milyar dolardan fazla kaynağın aslında hiç var olmadığı iddialarının ortaya çıkmasıyla hızlı bir çözülme sürecine girmişti.

Ödeme şirketi, ABD'de herhangi bir banka dolandırıcılığıyla ilgili olarak suçlanmadı ve herhangi bir kamu mahkemesine de çıkarılmadı. Biri Alman e-ticaret danışmanı olan iki iş adamının Kaliforniya’da tutuklanıp gözaltına alınmasının ardından bir Wirecard yöneticisi gözaltına alınan iş adamının kefaletini ödemek konusunda yardım etmeyi teklif etti. Wirecard sözcüsü konuyla ilgili açıklama yapmayı reddediyor.

Bir süre önce internet üzerinden ticaretin yükselişiyle birlikte hızla büyüyen bir Alman fintech şirketi Wirecard, perakende şirketleri, kumar siteleri, seyahat şirketleri ve diğer hizmetler için elektronik ödemelerin işlenmesi de dahil olmak üzere internet tabanlı işletmeler için finansal bir aracı kurum olarak hizmet veriyordu.

Ancak Wirecard uzun şirketin sahte gelir elde etmek için üçüncü şahıslar ve paravan şirketler kullanmak ya da sahte ciro paylaşan ve gerçekte sahip olmadıkları nakdi ellerindeymiş gibi gösteren şirketlere paravan olmak iddialarıyla eleştirilerin hedefindeydi. Şirket, kayıp 2 milyar doların ifşa edilmesinden günler sonra, geçen ay Almanya'da iflas başvurusunda bulundu.

Şirketin genel müdürü Markus Braun geçen ay istifa etti ve Wirecard'ın rakamlarını şişirdiği suçlamasıyla tutuklandıktan sonra kefaletle serbest bırakıldı. Braun ısrarla bir suçlamaları reddetti. Avukatı konuyla ilgili yorumda bulunmadı. Adı açıklanmayan ikinci bir yönetici bu hafta Münih'te dolandırıcılık komplosu şüphesiyle tutuklandı.

Münih savcıları, eski yöneticileri, yatırımcıları şirketin bilanço verilerini yanıltmak için sahte gelir kullanıp kullanmadıklarını belirlemek için soruşturduklarını söylediler. ABD’de para aklama karşıtı piyasa düzenleyicinin eski baş müfettişi James Freis, Wirecard’a geçici CEO olarak hizmet veriyor.

Wirecard: Düzenleyenlerin iflası, spekülatörlerin intikamı

 

1.9 milyar euro kayboldu Wirecard hisseleri ` düştü

 

Wirecard iflasa başvuruyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)