BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriWirecard davasında bir garip ölüm----

Wirecard davasında bir garip ölüm

Wirecard davasında bir garip ölüm
06 Ağustos 2020 - 16:17 www.finansgundem.com

Bilançosunu 2,9 milyar euro şişirdiği gerekçesiyle araştırılan dijital ödeme şirketi Wirecard’ın kilit isimlerinden Christopher Bauer’in öldüğü belirtiliyor. Fakat davanın büyük bir kısmında olduğu gibi bu ölüm de bir sır perdesini içeriyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wirecard’ın şüpheli kazanç bildiriminden sorumlu tutulan 44 yaşındaki Alman iş insanı Christopher Bauer Filipinler’de kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. Ölüm haberinin doğruluğuna ilişkin şüpheler büyük yankı uyandırıyor. Zira Filipinli otoriteler bir ay önce Christopher Bauer’in ve eşi Belinda Bauer’in Wirecard’ın iflası nedeniyle soruşturulduğunu belirtmişti.

Bauer ailesi dijital ödeme şirketi Pay Easy Solutions’ın sahipleri. Filipinler merkezli ödeme şirketi Wirecard’ın iş ortağı ve şirketin iflasında anahtar bir rolü bulunduğu iddia ediliyor. Wirecard’ın 2018 yılında 2 milyar euro olarak rapor edilen gelirinin 291,4 milyon eurosunun bu şirketten elde edildiği belirtilmişti. Bu miktar Pay Easy Solutions’un işletme faaliyetinin beşte birini içeriyor.

Wirecard Filipinler’deki hesaplarında tutulduğu iddia edilen 1,9 milyar euronun gerçekte mevcut olmadığının ortaya çıkmasının ardından haziran ayında iflasını açıklamıştı. Alman dijital bankacılık firması Pay Easy’nin de dahil olduğu Asya’daki dış kaynaklı faaliyetlerinin yatırımcılara yanlış tanıtıldığını belirterek bu bölgede yapılan faaliyetlerin incelendiğini belirtmişti.

Ölümü bile şüpheli

Filipinler Adalet Bakanı Menardo Guevarra Financial Times'a verdiği demeçte, "öncelikle ölen kişinin devam eden soruşturmanın konusuyla ilişkisi olup olmadığını belirlemek zorunda olduklarını" söyledi. Bakan ölen kişinin ölüm sertifikasının kopyasının incelenip yeni bir araştırmaya gerek olup olunmayacağına karar verileceğini belirtti.

Eski bir Wirecard çalışanı olduğu bilinen ve KPMG, EY gibi denetim şirketleriyle Wirecard arasındaki ilişkilerin kilit ismi konumunda bulunan Bauer’in ölümü de şüpheyle karşılanıyor. Aile üyelerinin sosyal medya hesapları üzerinden Bauer’e ilişkin taziye fotoğraflar paylaşmasına rağmen Almanya'daki Wirecard hakkındaki adli soruşturmayı yürüten Münih savcıları, Bauer'in ölümüyle ilgili resmi bir bildirim almadıklarını söylediler. Yetkililer Bauer hakkında tutuklama emri çıkarılıp çıkarılmadığına ilişkin yorum yapmaktan kaçındı.

Wirecard AG'nin eski CEO'su tekrar gözaltına alındı

 

Wirecard uyuşturucu ticaretine paravan mı oldu?

 

1.9 milyar euro kayboldu Wirecard hisseleri ` düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)