BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiWilliams: Enflasyonu aşağı getirecek bir patikamız var----

Williams: Enflasyonu aşağı getirecek bir patikamız var

Williams: Enflasyonu aşağı getirecek bir patikamız var
28 Haziran 2022 - 15:55 www.finansgundem.com

Fed üyelerinden ekonomiye dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak New York Fed Başkanı John Williams, enflasyonu aşağı getirecek bir patikaları olduğunu ve resesyonun temel senaryosunda olmadığını söyledi.

ABD'de enflasyonun zirve seviyelerine ulaşmasının ardından Fed, sıkılaşma politikasını hızlandırdı.

Son olarak faiz oranlarında 75 baz puanlık bir artışa gitmesinin ardından Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonla mücadele taahhüdünün "koşulsuz" olduğunu ifade etmişti.

New York Fed Başkanı John Williams son yaptığı açıklamada, 75 baz puanlık faiz artırımının kesinlikle doğru olduğunu ve gelecek toplantıda da 50 veya 75 baz puan artırımın tartışalacağını belirtti.

Fed faizinin yüzde 3,5-4'e çıkarılması makul

Faizi yüzde 3,5-4'e çıkarmanın makul olduğunu söyleyen Williams, "Reel faizi sıfırın üzerine çıkarmamız lazım, bu nedenle bu yıl ve gelecek faizleri biraz fazla yükseltmemiz gerekli" dedi.

Konuşmasında ABD ekonomisinde bir resesyon yaşanmasının temel senaryosunda yer almadığını belirten Williams, "Ekonomi güçlü ve finansal şartlar sıkılaştı. Bu yıl GSYH'nın yüzde 1-1,5 büyümesini bekliyorum" dedi.

İşsizlik oranı gelecek birkaç yıl yükselecek

Finansal şartlarda sıkılaşmanın etkilerini izlemekte olduklarını belirten Williams, "İşsizlik oranı gelecek birkaç yıl yükselecek. İşsizlik oranı gelecek 2 yılda yüzde 4'ün biraz üzerine çıkacak" dedi.

Uzun vadeli nötr Faiz oranının değişmediğini, hala düşük olduğunu ancak nominal nötr faiz oranının daha yukarıda bulunduğunu anlatan Williams, "Bu, faizleri bu yıl ve gelecek yıl artırmaya ihtiyaç duymamızın nedenlerinden biri. Reel faizi sıfırın üzerine çıkarmalıyız. Gelecek yıl faizin bir miktar sınırlayıcı bölgede olmasına ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati: Dövizle işiniz yok, TL ile iş yapın diyoruz

 

Goldman Sachs'tan resesyon açıklaması

 

Lagarde'den faiz açıklaması: Niyetimiz 25 baz puan artış

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)