BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemWHO: Salgının kritik aşamasındayız----

WHO: Salgının kritik aşamasındayız

WHO: Salgının kritik aşamasındayız
13 Nisan 2021 - 11:28 www.finansgundem.com

WHO,Pazartesi yaptığı açıklamada Kovid-19 vakalarının istikrarlı bir şekilde artmasıyla kritik bir aşamaya geçildiği konusunda uyarıda bulunarak, doğru önlemler alınırsa birkaç ay içinde durumun kontrol altına alınabileceğine dikkati çekti.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) nün Sağlık Acil Durumları Programının Teknik Lideri Maria Van Kerkhove yaptığı açıklamada, "Şu anda salgının kritik bir aşamasına tanık oluyoruz. Salgının seyri sürekli artıyor. İstikrarlı bir şekilde büyüyor. Salgını kontrol etmek için etkili araçlarımız varken, salgının başlamasından 16 ay sonra olmamamız gereken durum bu değil” dedi. Kerkhove, vaka sayısının geçen hafta dünya çapında yüzde 9 artarken, Kovid-19 kaynaklı ölümlerin ise yüzde 5 arttığına dikkati çekti.

WHO Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ise, Kovid-19 karşısında kafa karışıklığı ve kayıtsızlığın pandeminin son bulması için daha uzun bir yolun olduğu anlamına geldiğini, ancak bu durumun etkili halk sağlığı önlemleriyle aylar içinde kontrol edilebileceğini belirtti. Ghebreyesus, "Bu, vaka sayısında artışa tanık olunan peş peşe yedinci hafta ve ölümlerin arttığı dördüncü hafta. Geçen hafta, şimdiye kadar bir haftada dördüncü en büyük vaka sayısını kaydettik. Asya ve Ortadoğu'daki birçok ülke vaka sayısında ciddi bir artışa tanık oldu. Bu durum dünya çapında 780 milyondan fazla aşı dozunun uygulanmasına rağmen yaşandı” ifadelerini kullandı.

Aşıların salgınla mücadelede hayati ve güçlü araçlar olduğunu bir kez daha hatırlatan Ghebreyesus, ancak ülkeleri ve vatandaşları sosyal mesafe, maske takma, elleri yıkama, ortamı havalandırma, vakaları tespit ederek izolasyon ve karantina uygulanması gibi salgını kontrol altına almayı sağlayan önlemleri uygulamaya çağırdı. Ghebreyesus ayrıca, "WHO sonsuz bir kapanma uygulanmasını görmek istemiyor. Ancak şu anda birçok ülkede yoğun bakım üniteleri aşırı kalabalık ve buradaki insanlar ölüyor. Bu tamamen önlenebilir” dedi.

Ghebreyesus açıklamasında, "Bazı ülkelerde vakalar artmaya devam etmesine rağmen restoranlar ve gece kulüpleri dolu. Ayrıca pazarlar açık ve kalabalık ve çok az insan önlem alıyor” ifadelerini kullandı. Aynı zamanda en iyi performans gösteren ülkelerin hesaplı, esnek ve verilere dayalı güvenlik önlemleri almış olanlar olduğunu vurguladı.

Salgın henüz bitmemiş olsa da iyimser olmak için pek çok nedenin olduğunu belirten Ghebreyesus şunları kaydetti:

“Bu yılın ilk iki ayında vaka ve ölüm sayısının azalması bu virüsün ve mutasyonlarının durdurulabileceğini gösterdi. Halk sağlığını korumak ve adil aşılamayı sürdürmek için tedbirler uygulamaya yönelik uyumlu çabalarla, bu salgını aylar içinde kontrol edebiliriz. Buna ulaşıp ulaşamayacağımız, hükümetlerin ve bireylerin her gün aldığı kararlara ve eylemlere bağlıdır.”

 

Dünya genelinde 781 milyon doz aşı yapıldı

 

Dünyada aşı adaletsizliği

 

DSÖ: Salgın bitmekten çok uzak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)