BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaWhatsApp’ın fendi SMS’i yendi----

WhatsApp’ın fendi SMS’i yendi

WhatsApp’ın fendi SMS’i yendi
29 Nisan 2013 - 17:32 www.finansgundem.com

Akıllı telefonların çıkmasıyla beraber cep telefonu kullanım alışkanlıklarımızın da değişime uğradığı somut olarak kanıtlandı

Akıllı telefonlar için geliştirilen mesajlaşma uygulamaları, atılan mesaj sayısı açısından ilk kez SMS’leri geçti. Informa tarafından yapılan araştırmaya göre 2012’de WhatsApp ve benzeri uygulamalardan günde 19 milyar mesaj atıldı. SMS mesajlarının kullanım sayısı ise 17,6 milyar.
Bu durum özellikle mobil operatörlerin stratejik değişiklikler yapmasına neden olabilir. Çünkü mobil şirketler için SMS’ler önemli bir gelir kaynağı oluşturuyor.
Bir başka araştırma şirketi Ovum’un yaptığı çalışmaya göre 2012’de tüketicilerin mesajlaşma uygulamalarını kullanmaları nedeniyle operatörlerin SMS gelirlerinde yaklaşık 25 milyar dolarlık gerileme oluştu.
Informa akıllı telefonlardaki mesajlaşma uygulamalarının gelecekte daha da artacağının beklendiğini açıkladı. 2014’te bu uygulamalardan atılan mesaj sayısının günde 50 milyara yükselmedi bekleniyor.
2012’de 127 milyar dolar olan SMS gelirlerinin ise 2016 itibariyle 115 milyar dolara düşmesi bekleniyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)