BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisWestinghouse Electric Company iflasını istedi----

Westinghouse Electric Company iflasını istedi

Westinghouse Electric Company iflasını istedi
01 Nisan 2017 - 14:20 www.finansgundem.com

Westinghouse Electric Company, Çarşamba günü resmi olarak iflasını istedi. Firma, Toshiba'nın alt birimlerinden olan, dünyadaki işleyen 450 nükleer santralden 111 tanesinin üreticisi olarak biliniyor.

Westinghouse Electric Company, nükleer yakıt ve nükleer santrallere hizmet işlerinin oldukça karlı olduğunu belirtmesine rağmen, Güney Karolina ve Georgia’da bulunan nükleer santral inşaası projelerinden zarar ettiğini açıkladı.

Westinghouse tarafından açıklanan zararın sebebi olarak da, yerçekimi ve konvektif soğutma gibi ‘pasif güvenlik önlemlerine sahip’, bakımı daha kolay olan, depremler uçak kazaları ve elektrik kesintilerine dayanıklı olarak tasarlanan Üçüncü Nesil AP1000 reaktörlerine sahip santrallerin inşa maliyetlerinin tahmin edilenin çok üzerinde olması şeklindeydi.

Westinghouse tarafından yapılan basın açıklamasına göre, Güney Karolina ve Georgia’da bulunan nükleer santral inşaatlarının nasıl ilerleyeceği belli değil. Georgia Kamu Hizmetleri’nden yapılan açıklamaya göre, Westinghouse’un projelerin sertifikalarını yenileme istemesi durumunda, proje doğal gaz ya da yenilenebilir enerji ile kıyaslanarak karar verilecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)