BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaWestern: ABD 10 yıl vadeli tahvil faizi % 1.75'e düşebilir----

Western: ABD 10 yıl vadeli tahvil faizi % 1.75'e düşebilir

Western: ABD 10 yıl vadeli tahvil faizi % 1.75'e düşebilir
17 Haziran 2019 - 14:27 www.finansgundem.com

Western Asset Management, ABD'nin 10 yıl vadeli tahvil faizinin yıl sonuna kadar yüzde 1.75'e düşebileceği tahmininde bulundu.

Western Asset Management, ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizinin ABD-Çin ticaret savaşının tam gaz devam etmesi durumunda yıl sonuna kadar yüzde 1.75 seviyesine inebileceği tahmininde bulundu.

436 milyar dolar büyüklüğünde fonu yöneten Western'ın fon yöneticilerinden Mark Lindbloom, "Faizler, Ekim ayında yüzde 3.26'ya çıkarak yedi yılın zirvesinden halihazırda yüzde 2.10 seviyesine kadar düşmesine rağmen aşağı yöndeki hareketine devam edebilir" dedi ve bunun tetikleyicisinin yavaşlayan enflasyon, soğuyan küresel büyüme ve ABD-Çin ticaret geriliminin kötüleşmesinden oluşan bir karışımın olduğunu belirtti.

Son bir yılda benzerlerinin yüzde 97'den daha fazla getiri sağlayan fonun yöneticilerinden biri olan Lindbloom, Singapur'da verdiği mülakatta, "10 yıllık kağıtlar için yüzde 2 civarı özel bir seviye değil," dedi ve "Eğer aşağı bu yolu izleyeceksek, süreyi eklemede çabuk olacağız" dedi.

Fed politika yapıcıları Salı ve Çarşamba günü faiz kararı için bir araya gelecek ve ekonomist ve tahvil traderlarının çoğu, ABD merkez bankasının bu yıl faiz indirimine gitmesini bekliyor. Vadeli işlem traderları, gelecek ayki toplantıda 25 baz puanlık ve yıl sonuna kadar bundan daha büyük oranda Faiz indirimini fiyatladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)