BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisWells Fargo’ya bir ceza şoku daha----

Wells Fargo’ya bir ceza şoku daha

Wells Fargo’ya bir ceza şoku daha
10 Eylül 2021 - 18:00 www.finansgundem.com

Wells Fargo, kayıp yaşamasına neden olduğu müşterilerinin kayıplarını telafi etmediği için 250 milyon dolar ceza ödeyecek.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin bankacılık düzenleyicisi Wells Fargo’ya 250 milyon dolarlık yeni bir ceza kesti ve bankanın operasyonlarına yeni kısıtlamalar getirdi. Bankanın daha önce hatalı yönlendirmeleri nedeniyle kayıp yaşayan müşterilerinin zararlarının telafi edilmediği ortaya çıktı. ABD Para Birimi Denetleyici Ofisi (OCC) bankanın 2018 yılında varılan karardaki yükümlülüklerini yerine getirmediğini söyledi.

Reuters’ın haberine göre bu dönemde düzenleyici kurum bankanın fazla ya da uygunsuz ücret aldığı müşterilerin paralarını geri ödemesine karar vermişti. OCC Başkanı Michael Hsu, “Wells Fargo OCC’nin 2018 yılında banka aleyhine aldığı kararlardan doğan yükümlülüklerini yerine getirmedi” dedi. Açıklamasında bu durumun “kabul edilemez” olduğunu dile getirdi. OCC daha önce Wells Fargo’nun hatalı ücretlendirmeye tabi tutulan müşterilerini tespit ederek zararlarını tazmin etme çabalarının yetersiz olduğunu açıklamıştı.

Kurum, bankanın bu konudaki faaliyetlerinde “önemli ölçüde yetersizlikler” bulunduğunu ifade etmişti. 2018 yılında Wells Fargo düzenleyicilerle 1 milyar dolarlık bir anlaşmaya vardı.

Düzenleyiciler bankanın hatalı bir şekilde yüz binlerce sürücüye sigorta sattığını ve ev satın alan müşterilerinden aşırı yüksek ve uygun olmayan ücretler talep ettiğini ortaya çıkarmıştı. Daha önce verilen kararın bir parçası olarak, banka hatalı işlemler nedeniyle mağdur olan müşterileri tespit etmek ve zararlarını tazmin etmek üzere bir program başlatmıştı.

Wells Fargo CEO’su Charles Scharf, yeni cezanın “önemli, uzun süredir devam eden yetersizlikleri” çözmek için daha fazla çalışma gerektiğini ortaya koyduğunu söyledi. Scharf, “işimiz, bizim boyutumuzda ve karmaşıklığımızda bir şirket için doğru temelleri inşa etmek. Bu da düz bir çizgide ilerleyemez” dedi. Devamında, “aynı anda birden fazla sorunu çözmeye çalışıyoruz ve ilerlememizde engeller olacaktır.Bununla birlikte önemli ölçüde ilerleme kaydettiğimize inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre verilen 250 milyon dolarlık ceza, yaklaşık beş yıldır müşterilerine yönelik uygunsuz işlemleriyle gündemde olan bankanın aldığı son darbe oldu.

Geçtiğimiz yıl Wells Fargo şirketin dolandırıcılıkla ilişkilendirilen satış pratiklerine yönelik soruşturmanın sonucunda 3 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etmişti. OCC de bankanın sekiz eski yöneticisine 58 milyon doların üzerinde ceza vermişti.

Düzenleyiciler büyüyen ödeme trendini gözden kaçırıyor

 

JPMorgan’dan ezber bozan yatırım

 

DeFi’nin yükselişi düzenleyicilerin radarında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)