BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkWells Fargo’dan fintek şirketlerine destek----

Wells Fargo’dan fintek şirketlerine destek

Wells Fargo’dan fintek şirketlerine destek
20 Ekim 2021 - 14:37 www.finansgundem.com

Wells Fargo şirketlerin para yönetmesine yardımcı olan finteklere destek veriyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bazı şirketler nakit dengesi ve işlemleri konusunda veri elde etmek için tablolara ve grafiklere bakıyor. Wells Fargo Segment Stratejileri ve Dijital İşbirlikleri Başkanı Chris Noe, “büyük kurumsal müşterilerin kullandığı aracın hala Excel olması şaşırtıcı” dedi. Analizleri ve tahminleri daha etkin hale getirmek için Bank of America, Goldman Sachs ve PNC Financial Services Group gibi finansal kurumlar şirketler için kendi araçlarını geliştirdi.

Eastern Bancshares, First National Bank of Omaha ve M&T Bank gibi diğerleri de küçük işletmeler için bu analizleri yapmaya imkan tanıyan fintek şirketleriyle işbirliği kurdu. Wells Fargo ticari müşterileri için başka bir seçenek sunuyor. Banka salı günü yaptığı açıklamada orta ölçekli ve büyük şirketler için nakit raporlama, tahmin ve analiz hizmetleri sunan fintek şirketi Trovata’ya yatırımda bulunduğunu ve müşterilerini şirkete yönlendireceğini söyledi.

American Banker’ın haberine göre Wells Fargo Strategic Capital, JPMorgan, Capital One Ventures ve diğer kurumsal yatırımcıların da dahil olduğu 20 milyon dolarlık bir fonlama turu başlattı. Hedef müşterilere şirketlerini daha iyi yönetme imkanı tanıyacak bir ürün sağlamak. Trovata ile Wells Fargo ve diğer büyük bankalar doğrudan programlama arayüzü ile bağlı hale gelecek. Daha sonra çeşitli bankalardan hesap verileri toplanarak, nakit akışı analizi ile tahmin oluşturmak için kullanılacak.

Wells Fargo işbirliği anlaşmasını “bir hizmet olarak bağlanabilirlik” programının bir parçası olarak tanımladı. Banka 2016 yılında Wells Fargo Gateway’i kurdu. Bu şekilde çeşitli finansal hizmet alanlarında uygulama programlama arayüzleri (API) ile bağlantı kurulabiliyor. Wells Fargo için Trovata’nın API ve otomasyona bağlı nakit pozisyonlama aracılığıyla çeşitli bankalardan veri toplayıp bir araya getirebilme kapasitesi en önemli özelliklerinden bir tanesi oldu.

Wells Fargo Dijital Ticari, Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı Başkanı Reetika Grewal, “pazarda Trovata ile aynı hizmetleri sunmaya çalışan şirketler de var ancak Trovata sınıfında en iyi teknolojiye sahip” dedi. Trovata API aracılığıyla dünyada neredeyse her bankaya bağlanabileceğini söylüyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre şirketin web ve mobil uygulaması işlem verilerini grafik, tablo ve liste oluşturmak için kullanıyor. Bu şekilde müşteriler hangi banka hesaplarında ne kadar nakit bulunduğunu görebiliyor.

Kullanıcılar istedikleri kategorideki hesap hareketlerini de görebiliyor ve para birimi, işlem ya da hesap gibi filtreleri kullanabiliyor. Aynı zamanda aramalarını kaydederek rapor alabiliyor. Trovata makine öğrenimi aracılığıyla kullanıcıların geçmişteki hesap hareketlerini analiz ederek, trendleri belirliyor ve buna göre tahminsel analizlerde de bulunabiliyor. Hem Trovata’nın hem de Wells Fargo’nun müşterisi olan ödeme şirketi Square de son dört aydır Trovata’nın hizmetlerini kullanıyor.

Square Finansal Operasyonlar Başkanı Tim Murphy, Trovata’nın Square’in hesaplarının bulunduğu yaklaşık 25 bankadan gerçek zamanlı veri toplayabildiğini söyledi. Tüm hesap verilerinin tek bir noktada toplanması Murphy’nin verileri ülke, para birimi ve benzeri kategorilerde analiz etmesini kolaylaştırıyor. Bu şekilde de finansal kararlar daha kolay alınabiliyor.

Wells Fargo ise Trovata’nın ürünlerini müşterilerine doğrudan satmayacak. Bunun yerine 10 milyon dolar ve üzerinde varlığa sahip şirket müşterilerini, Trovata’ya yönlendirecek. Banka bu yönlendirmelerden komisyon alacak. Grewal, “şirketlerin bankamızla çalışmasını daha kolay hale getirmek istiyoruz” dedi. Devamında, “bu işbirliği müşterilerimiz büyürken işbirliğimizi de ileriye taşıyor” ifadesini kullandı.

Garanti BBVA'dan 'Mavi Nefes Projesi'

 

Akbank'a yeni sendikasyon kredisi

 

Günün önemli şirket haberleri 20/10/2021

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)