BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, YPG'ye silahları göndermeye başladı----

ABD, YPG'ye silahları göndermeye başladı

ABD, YPG'ye silahları göndermeye başladı
12 Mayıs 2017 - 10:11 www.finansgundem.com

Washington yönetiminin Başkan Donald Trump'ın Salı günü verdiği kararın ardından terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye silah göndermeye başladığı iddia edildi

Lübnan merkezli El Masdar News sitesinin haberine göre; askeri donanımlar Tabka Barajı yakınlarındaki YGP'lilere Perşembe günü ulaştırıldı.

Ana omurgasını terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) liderlerinden Cihan Şeyh Ahmed, “Bu olumlu bir adım. Umuyoruz ki yardım Rakka’nın kurtarılması ve IŞİD’in yok edilmesi için yeterli olur” dedi. DEAŞ karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay John Dorrian önceki gün “(YPG'ye) Verilecek silahların bir kısmı zaten bölgede ve bir kısmının çok hızlı şekilde dağıtımına başlanmış bile olabilir” demişti.

Ayrıca dün Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı'ya ilk sevkıyatın yapıldığı iddia edilmiştİ. ABD Başkanı Donald Trump’ın IŞİD’in Suriye’deki fiili başkenti Rakka’ya yönelik operasyon için PKK bağlantılı PYD/YPG güçlerini ağır silahlarla donatma kararı, Türkiye’de hemen her kesimin tepkisiyle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Alınan kararla ilgili endişelerimizi 16 Mayıs’ta Başkan Trump’a ileteceğim. Temenni ederim ki yanlıştan bir an önce dönülür” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)