BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaWashington ekonomi için devreye girmeli----

Washington ekonomi için devreye girmeli

Washington ekonomi için devreye girmeli
17 Şubat 2014 - 13:03 www.finansgundem.com

PIMCO'nun ayrılmaya hazırlanan CEO'su El-Erian, ekonomiyi desteklemek için Washington'ın devreye girmesi gerektiğini savundu

Pacific Investment Management Co.'nun ayrılmaya hazırlanan CEO'su Muhammed El-Erian, Fed'in artık tek başına ekonomiyi destekleyemediğini ve hükümetin de devreye girerek yardımcı olması gerektiğini söyledi.

New York'ta bir konferansta konuşan El-Erian, Fed'in elinden gelen her şeyi yaptığını ve bu nedenle de parasal genişlemesini azalttığını savunarak, "Fed'in bu geçişini görmenizin nedeni, maliyet ve risklerin, yararların üzerine çıkmış olmaya başlamasından kaynaklanıyor. Sisteme kesinlikle zaman kazandı, ancak bunu maliyetsiz bir şekilde yapmadı" dedi.

El-Erian, bu nedenle artık geri kalanı için Washington'ın devreye girmesi ve siyasilerin, ekonomiye derin çukurlar açmayı bırakması gerektiğini dile getirdi.

Kongre'nin büyümeyi desteklemek üzere harekete geçmemesi hâlinde, ABD'nin Japonya'ya benzeme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu uyarısında bulunan El-Erian, "Fed yardımcı olmaya istekli, ancak bunun için araçları yok. Ancak kutuplaşmış bir Kongre ile sorunları çözmek imkansız" dedi.

El-Erian, politika yapıcılar ve toplumun geri kalanı için en önemli konulardan birinin gelir eşitsizliği, varlık eşitsizliği ve fırsat ve eşitsizliğinden oluşan "Eşitsizlik üçlüsü"nü çözmek olduğunu savundu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)