BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemWashington Büyükelçisinden ABD yorumu----

Washington Büyükelçisinden ABD yorumu

Washington Büyükelçisinden ABD yorumu
18 Aralık 2021 - 16:15 www.finansgundem.com

Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoliy Antonov, Ukrayna'nın varsayımsal NATO üyeliğinin Rusya'nın ulusal çıkarlarıyla ilgili kırmızı çizgilerini ihlal ettiğini söyledi.

Newsweek dergisine demeç veren Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoliy Antonov, Rusya'nın komşusu Ukrayna'ya yönelik saldırgan planlar yaptığına dair iddialara yanıt verdi.

Moskova'ya yöneltilen iddiaları 'tamamen dayanıksız bir propaganda' olarak niteleyen Antonov, "ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon'un Rusya'nın Ukrayna sınırlarındaki askeri varlığını artırdığına dair her gün yaptığı uyarılar, propagandadan fazlası değil. Rusya'nın askerlerini kendi topraklarında serbestçe intikal etme ve eğitim faaliyetleri yürütme konusunda her türlü hakka sahip olduğunu anımsatmak isterim" dedi.

Rus elçi, Ukrayna'da NATO'nun katılımıyla devam eden silahlanma sürecinin, Batılı askeri birliklerin Ukrayna topraklarındaki varlığını ve Kiev'in varsayımsal NATO üyeliğinin Moskova için kabul edilemez olduğunu vurguladı.

"ABD, RUSYA'NIN TEKLİFLERİNE GELECEK HAFTA YANIT VERECEK"

Bu arada ABD'nin Rusya tarafından güvenlik garantileri kapsamında önerilen tekliflerin bir kısmını faydalı, bir kısmını ise kabul edilemez bulduğu belirtildi.

Bloomberg'e konuşan ABD Başkanı Joe Biden yönetiminden üst düzey bir kaynak, "Tekliflerin bazıları faydalı, bazıları ise kabul edilemez. ABD, Rusya'ya önümüzdeki hafta yanıt vermeyi planlıyor" ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova tarafından önerilen Rusya ile ABD arasındaki güvenlik garantileri sözleşmesinin ve Rusya ile NATO ülkeleri arasındaki güvenlik anlaşmasının taslaklarını dün kamuoyuyla paylaşmıştı.

Rusya'dan ABD ve NATO’ya zorlu talepler

Taslak anlaşma paylaşıldı: Rusya'dan flaş açıklamalar

Çin ile Rusya’nın ticaret hacmi rekora koşuyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)