BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaWalt Disney’e 1,4 milyar dolarlık salgın darbesi----

Walt Disney’e 1,4 milyar dolarlık salgın darbesi

Walt Disney’e 1,4 milyar dolarlık salgın darbesi
06 Mayıs 2020 - 12:45 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük eğlence şirketi Walt Disney korona virüsün sebep olduğu kısıtlamalarla nedeniyle 1,4 milyar dolarlık bilanço kaybı açıkladı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Walt Disney yatırımcıları, korona virüs salgınının dünyanın en büyük eğlence şirketi için bile ne kadar kötü olacağını anladılar.

Kriz, Disney'e geçen çeyrekte 1,4 milyar dolara mal oldu. Şirket Salı günü yaptığı açıklamada, 1 milyar dolarlık kaybın tek başına tema parklarından geldiğini ve şirketin neredeyse her bölümünü vurduğunu söyledi.

Disney'in ikinci çeyreğinde bazı kalemler hariç hisse başı kazançları yarıdan fazla düşerek 60 sente indi. Bu rakam analistlerin ortalama 86 sentlik tahminlerini geride bıraktı. Şirket gelirlerinin %21 artarak 18 milyar dolara yükselmesine karşın, bu kazanç geçen yıl 21st Century Fox’un eğlence varlıklarının satın alınmasıyla gerçekleşti.

Tüm bu karamsar tabloya rağmen Disney için her şeyin daha da kötüye gitmesi bekleniyor. Şirket içinde bulunduğumuz çeyrek boyunca tema parklarını ve yolcu gemilerini bir ay boyunca kapatmak zorunda kaldı. Sinema salonlarının kapanması ve amiral gemisi ESPN’in kablolu yayınlardan elde ettiği kazancın canlı spor karşılaşmalarının ertelenmesi dolayısıyla azalması şirketi gittikçe daha da zora sokuyor. Analistler Disney’in ikinci çeyrekte yüz milyon dolarlarca para kaybedeceğini ve şirket gelirlerinin serbest düşüşte olacağını öngörüyor.

Disney maliyetleri düşürmek için icra kurulu ödemelerini düşürmek ve çalışanları ücretsiz izne göndermek gibi adımlar atmıştı. Şirket ayrıca Salı günü Temmuz temettü ödemesinden vazgeçeceğini, yaklaşık 1.6 milyar dolar tasarruf edeceğini ve sermaye harcamalarını 900 milyon dolar azaltacağını söyledi. Çeyrekteki kayıplar, federal korona virüs yardım mevzuatının bir parçası olan 150 milyon dolarlık çalışan vergi kredisi ile bir nebze de olsa hafifletildi.

Disney ayrıca, Şanghay'daki eğlence merkezinin 11 Mayıs'ta yeniden açılacağını söyleyerek tema parkı işletmeleri için yakın vadeli umutlar da sundu.

İcra Kurulu Başkanı Bob Chapek yatırımcılarla yaptığı konferans görüşmesinde, "Çin'de normale hayata kademeli bir dönüş emareleri görüyoruz." dedi.

Sadece Disney + başarı getirdi

Şirketin tema parkları ve film endüstrisindeki hakimiyeti, tüketicilerin tatil beldeleri ve sinema salonlarının dışında kalmalarıyla şirketi büyük bir sıkıntıya soktu. Reklam gelirlerindeki düşüş ve canlı yayın spor karşılaşmalarının durması da Disney için bir diğer olumsuz gelişmeydi. Ancak kasım ayında başlatılan internet yayıncılığı platformu Disney +, şirket için tek olumlu veri olarak dikkatleri üzerine çekti. Şu anda 54 milyondan fazla abonesi olan Disney +, beklentilerin üzerine geçerek piyasada Netflix’in en büyük rakibi haline geldi.

Disney önemli bir gişe hasılatı beklediği “Frozen 2” ve “Star Wars: The Rise of Skywalker” filmleri salgın riski sebebiyle sinema salonlarında yer alamıyor. Şirketin sadece film endüstrisinde mart ayı ortalarından itibaren %8’lik bir kaybı mevcut.

İlk çeyrek bilançosunun açıklanmasının ardından Disney hisseleri %2,8 düşüş yaşadı. Yıl içerisinde halihazırda %30 değer kaybeden şirket S&P 500 endeksinde korona virüs krizinden en fazla acı çeken şirketler arasında yer alıyor.

Yatırımcılar altına yatırıma ağırlık verdi

 

BMW herkesi şaşırtan bir kar rakamı açıkladı

 

Salgın sonrası uçaklar böyle olacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)